Η «τρομοκρατική έκρηξη», όπως την χαρακτηρίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το πρακτορείο BNA, σημειώθηκε την ώρα που οι αστυνομικοί βρίσκονταν αντιμέτωποι με \”μια ομάδα ταραξιών στην είσοδο το Ντάιρ\”, ενός χωριού στα βόρεια της πρωτεύουσας Μανάμα.

«Η αυτοσχέδια βόμβα είχε τοποθετηθεί από τους τρομοκράτες», συνεχίζει η ανακοίνωση. Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης στο Μπαχρέιν αποκαλούν «τρομοκράτες» τους σιίτες που χρησιμοποιούν βόμβες μολότοφ και άλλους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση στο χωριό, έκαναν έρευνες και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση της βίας εναντίον αστυνομικών στα σιιτικά χωριά γύρω από τη Μανάμα απ\’ όπου έχει ξεκινήσει η εξέγερση κατά της σουνιτικής δυναστείας των αλ Χαλίφα που κυβερνά το Μπαχρέιν. Το Σάββατο σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας σε πολλά από αυτά τα χωριά, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Την Τετάρτη η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της σιιτικής αντιπολιτευόμενης οργάνωσης Ταμαρόντ και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Μανάμα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook