Η οικογένεια της 7χρονης Jane Richard χτυπήθηκε όσο καμιά άλλη από τη βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

Μεταξύ των 260 τραυματιών ήταν οι γονείς, Bill και Denise. Η μητέρα της έχασε την όρασή της στο ένα μάτι ενώ ο πατέρας αντιμετωπίζει προβλήματα στην ακοή.

Ο 11χρονος Henry, επίσης τραυματίστηκε, η 7χρονη Jane έχασε το πόδι της, ενώ το μεγαλύτερο τραύμα είναι ο χαμός του 8χρονου Martin.

Από της 15 Απριλίου η 7χρονη ανεβαίνει ένα Γολγοθά. Μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί σε 12 χειρουργικές επεμβάσεις. Ύστερα από τέσσερις μήνες  στέκεται όρθια, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά το προσθετικό πόδι που της τοποθέτησαν οι γιατροί στο τραυματισμένο κορμάκι της.

Η γονείς της Jane  με δηλώσεις τους τονίζουν ότι προσπαθούν να χαμογελάσουν ξανά. \”Ο πόνος είναι συνεχής. Ακόμη και οι πιο γλυκές στιγμές γίνονται σπαρακτικές συνάμα, όταν συνειδητοποιούμε ότι και \”ο Μάρτιν θα το λάτρευε αυτό\”.

\"\"

 

Μετά από την πολύμηνη παραμονή της στο νοσοκομείο, η μικρή επέστρεψε στο σπίτι της στο  Dorchester ενώ αναμένεται να επιστρέψει στο σχολείο από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Η οικογένεια ήδη αναζητά τρόπους ώστε να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Martin.

Ο μικρός Martin έγινε σύμβολο κατά της τυφλής βίας αμέσως μετά το θάνατό του. Ο 8χρονος είχε ξεφύγει από το πλήθος προκειμένου να τρέξει να αγκαλιάσει τον πατέρα του, δημοτικό σύμβουλο της περιοχής, τη στιγμή που εκείνος περνούσε τη γραμμή του τερματισμού. Όμως δεν έφτασε ποτέ στην αγκαλιά του μπαμπά του.

Πηγή:news247.gr – Daily Mail

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook