Επιθέσεις στα σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη σχεδιάζουν οι εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Μπιλντ. Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα επικαλείται για τις πληροφορίες της πηγές προσκείμενες στις μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, οι επιθέσεις αυτές θα μπορούσαν να λάβουν τη μορφή πράξεων δολιοφθοράς στις γραμμές ή σε σήραγγες αλλά ακόμη και τοποθέτησης βομβών σε αμαξοστοιχίες. Σύμφωνα με την Μπίλντ, οι πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές επιθέσεις, προέρχονται από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), η οποία είχε υποκλέψει μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ ανώτερων στελεχών της Αλ Κάιντα, πριν από λίγες εβδομάδες.

Για το λόγο αυτό οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν περισσότερο από δύο εβδομάδες το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, όπως σταθμούς μετεπιβίβασης, αλλά ιδιαίτερα το δίκτυο των γραμμών που χρησιμοποιούνται από τις γερμανικές αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας. Όπως γράφει η Μπιλντ οι γερμανικές αρχές, έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα διακριτό σύνολο πρόσθετων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και φρουρών με πολιτική περιβολή.


newsbeast.gr