\”Μη με διαγράφετε. Πολλές φορές με έχουν διαγράψει στο παρελθόν αλλά επιβίωσα. Στόχος μου είναι να κερδίσω τις εκλογές. Γνωρίζω ότι υστερώ στις δημοσκοπήσεις, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε έως τις 7 Σεπτεμβρίου\”.

Με αυτή τη δήλωση αντέδρασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, στη δημοσίευση άλλης μιας δημοσκόπησης που φέρει το Εργατικό Κόμμα και τον ίδιο προσωπικά να χάνουν έδαφος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Newspoll, η ψαλίδα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ανοίγει περισσότερο, υπέρ της αντιπολίτευσης.

Το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 34% των ερωτηθέντων έναντι 47% του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών. Μετά την κατανομή των δεύτερων προτιμήσεων ο Συνασπισμός συγκεντρώνει 54% και οι Εργατικοί 46%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας το ποσοστό ήταν 52% και 48%.

Πτώση όμως γνωρίζει και η δημοτικότητα του ίδιου του πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, το 43% των ερωτηθέντων τον θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό έναντι 41% που συγκεντρώνει ο Τόνι Άμποτ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση το ποσοστό του κ. Ραντ ήταν 49% και του Τόνι Άμποτ 35%.

Ο ίδιος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας την δημοσκόπηση είπε ότι \”δε θεωρεί τίποτα ως δεδομένο\”. \”Στις 7 Σεπτεμβρίου θα δοθεί σκληρή μάχη. Ελπίζω και αισιοδοξώ ότι θα επικρατήσουμε\”, είπε ο κ. Άμποτ.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook