Υλικά

• 1 κιλό βλήτα, καθαρισμένα και πλυμένα
• 120 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 150 γρ. καλαμπόκι «παύλους»
• 150 γρ. κολοκυθάκια
• 10 κολοκυθανθούς
• 2-3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
• 2 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρια
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα βλήτα, για 3-4 λεπτά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να διατηρηθούν πράσινα.

Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να γυαλίσουν και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καλαμπόκια και τα βλήτα. Αφού τα φέρουμε 2-3 βόλτες, σβήνουμε με τη φρέσκια ντομάτα.

Ανακατεύουμε, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Μια βράση πρίν το τελείωμα προσθέτουμε τους κολοκυθανθούς.

ποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν προτού σερβίρουμε.

Σερβίρονται σάν ορεκτικό όπως επίσης σαν γαρνιτούρα με ενα ψητό ψάρι.