Η μουσική βραδιά στον Αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού Ανακτόρου Μαλίων κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου, αποτελεί κάθε χρόνο ένα γεγονός με ιδιαίτερη αξία και σημασία.

Φέτος, Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, την ώρα που η Πανσέληνος θα φωτίζει απαλά την αιώνια ιστορία, η μουσική του δεξιοτέχνη του λαούτου Μιχάλη Φραγκιαδάκη θα μας ταξιδέψει μέσα από αγαπημένες μελωδίες και στίχους. Τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη θα πλαισιώσει το συγκρότημα «ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ»

Τη μουσική εκδήλωση οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου και ο Δήμος Χερσονήσου με τη συνεργασία της ΚΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Η πανσέληνος του Αυγούστου είναι η πιο ξεχωριστή στο έτος και υμνείται αμείωτα για χρόνια από ποιητές και στιχουργούς ενώ αποτελεί ερέθισμα έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Οι επισκέπτες που κάθε χρόνο αυξάνονται στη θεσμοθετημένη πλέον εκδήλωση που πραγματοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού ανακτόρου Μαλίων απολαμβάνουν κάθε φορά μια μοναδική εμπειρία μετρώντας τα βήματα τους, ως σύγχρονοι περιηγητές, στο πλάι της ιστορίας.

Το συγκρότημα του Μιχάλη Φραγκιαδάκη πλαισιώνουν:
- Μαρία Σκουλά (λύρα, τραγούδι)
- Μανόλης Αντωνογιαννάκης (λαουτάκι, τραγούδι)
- Κωστής Μαλαξιανάκης (μεσαιωνικό λαούτο, τραγούδι)
- Βαγγέλης Σκουλάς (κιθάρα, τραγούδι)
- Στρατής Φραγκιαδάκης (λαούτο)
- Γιώργος Σαλούστρος (θιαμπόλι, ασκομαντούρα)
- Γιώργος Ξυλούρης (κρουστά)

Όσον αφορά στον δημοφιλή ετήσιο θεσμό αξίζει να σημειωθεί ότι πανελλαδικά συμμετέχουν περισσότεροι από 70 αρχαιολογικοί χώροι ενώ είναι καθολική η εθελοντική προσφορά των εργαζομένων που θα μεριμνήσουν για τη νυχτερινή λειτουργία και φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων.