Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) και ο Δήμος Σφακίων, με την σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων διοργανώνουν τον 2ος αγώνα Τοξοβολίας στο δάσος της Ανώπολης, την Κυριακή 25.08.2013 και ώρα 11.00 π.μ.! Παράλληλα με τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί και το 2ο Σεμινάριο τοξοβολίας, καθώς και αγώνας τοξοβολίας για αρχάριους υπο την αιγίδα του Σκοπευτικού Συλλόγου Χανίων (ΣΚΟΛΕΚ)!

Οι αγώνες γίνονται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος SylvaMED \”Μεσογειακά Δάση για Όλους\” που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (MED 2007 -13) και εθνικούς πόρους, και επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση δασικών περιβαλλοντικών πολιτικών, στις περιφερειακές πολιτικές και στη βελτίωση του πλαισίου διαχείρισης των δασών (ιδιωτικών και δημόσιων).

Παράλληλα, επιδιώκει την ανάδειξη και αξιοποίηση διαφόρων υπηρεσιών και μη ξυλωδών προϊόντων που αναπτύσσονται σε σχέση με το δάσος και την ανάπτυξη και εφαρμογή μηχανισμών ανταποδοτικών τελών για τη χρηματοδότηση ενεργειών αειφόρου διαχείρισης και προστασίας του δάσους.

Το έργο συντονίζεται από το Κέντρο Δασικών Επιστημών της Καταλονίας (CTFC – Ισπανία), ενώ εκτός από το ΜΑΙΧ συμμετέχουν σ’ αυτό η Υπηρεσία Δασών Σλοβενίας, το Μεσογειακό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δασών (EFIMED), τρία Περιφερειακά Κέντρα Δασικής Ιδιοκτησίας (PACA και Languedoc-Roussillon – Γαλλία και Καταλονία – Ισπανία) και το Τμήμα Περιβάλλοντος της περιοχής Liguria (Ιταλία).

Στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και εφαρμογή ανταποδοτικών μηχανισμών οι οποίοι θα αξιοποιούν την κοινωνική διάσταση του δάσους (αναψυχή, εκπαίδευση, αθλητισμός, τουρισμός, κλπ) και θα χρησιμοποιούν τα έσοδα που παράγονται από τις κοινωνικές χρήσεις του δάσους για την αειφόρο διαχείριση του δασικού πλούτου.

Για το λόγο αυτό μέρος των εσόδων που θα εισπραχθούν από τους διαγωνιζόμενους για την συμμετοχή τους θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση ενεργειών προστασίας – διατήρησης του δάσους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook