Τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του οι κάτοικοι των οικισμών της Άρβης προκειμένου να ζητήσουν την παρέμβασή του ώστε να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα και να ιδρυθεί η ενιαία Τοπική Κοινότητα Νέας Αρβης.

Ο κ. Δεικτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε πως η συνένωση των δύο τοπικών κοινοτήτων θα είναι χρήσιμη γιατί θα ηρεμήσει μια περιοχή που έχει ανάγκη συνοχής για δημιουργία, και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Επίσης όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θα βοηθήσει πέραν της αγροτικής ανάπτυξης και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής καθότι διαθέτει πεντακάθαρες παραλίες και λιμάνι που θα εκτινάξει την επισκεψιμότητα και τις νέες επενδύσεις.

Όπως επίσης σημείωσε ο κ. Δεικτάκης, «όλα τα προϊόντα που παράγονται στη συγκεκριμένη περιοχή αναπτύσσονται σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον και για το λόγο αυτό πρέπει να συνενωθούν οι δυνάμεις των κατοίκων της περιοχής και να βοηθήσουν ώστε η ανάπτυξη που θα υπάρξει στο μέλλον να είναι ακόμα ταχύτερη».

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης δεσμεύτηκε να προγραμματίσει άμεσα συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη στην οποία να μετέχει και αντιπροσωπεία των κατοίκων, προκειμένου να προωθήσει το δίκαιο αυτό αίτημα των κατοίκων που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook