«Συνεργάτης της Χουριέτ ο Μιχελάκης» λέει ο Θόδωρος Πάγκαλος. Σκληρή επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αιχμές για την κρατική τηλεόραση από τον εκπρόσωπο της ΝΔ.

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση του Θεόδωρου Πάγκαλου με τον Γιάννη Μιχελάκη με αφορμή τις δηλώσεις που του αποδόθηκαν από την τουρκική «Χουριέτ» για τους Έλληνες και τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας Finansbank.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε πως δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη Χιουριέτ «ήταν μια ομιλία μου σε ομογενείς της Κων/πολης» είπε και πρόσθεσε «βολικό και τεμπέλικο χαρακτήρισα τον τρόπο του πολιτικού συστήματος. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για ό,τι συμβαίνει στον δημόσιο τομέα».

Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, τον χαρακτήρισε «υβριστή» και τον κατηγόρησε πως «ψεύδεται». «Εγώ δεν είμαι συνεργάτης της Χουριέτ όπως ο Γιάννης Μιχελάκης» είπε ο Θ. Πάγκαλος και δήλωσε πως θα καταθέσει αγωγή εναντίον του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ.

«Είναι γελοία πράγματα αυτά. Ποιος είναι ο Α. Σαμαράς που θα υποδείξει στον Πρωθυπουργό τι θα κάνει στην κυβέρνησή του; Αν θέλει η ΝΔ ας καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον μου» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εκφράζοντας εμμέσως τη στήριξή του και στον υπουργό των Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου του οποίου την παραίτηση έχει ήδη ζητήσει η ΝΔ.

Για τη Finansbank ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε ότι οι αναφορές του αφορούσαν τις ενστάσεις που διατύπωσαν κάποιοι κύκλοι στην Ελλάδα για «πατριωτικούς λόγους», αλλά επέμεινε στο θέμα του τιμήματος της εξαγοράς της τράπεζας για το οποίο το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση είχε σηκώσει τους τόνους θεωρώντας το υψηλό…

Αιχμές και για την ΕΡΤ από τη ΝΔ

«Ο κ. Πάγκαλος κατέφυγε στην κρατική προστασία της Ε.Ρ.Τ., για να συνεχίσει, χωρίς αντίλογο, το υβρεολόγιο και την ασύστολη ψευδολογία. Άξιος ο κομματικός μισθός τους. Μόνο που τον πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

Είχαν προηγηθεί δυο πολύ σκληρές ανακοινώσεις από τον Θ. Πάγκαλο και τον Γ. Μιχελάκη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να χαρακτηρίζει τον εκπρόσωπο της ΝΔ «Βαρόνο Μυνχάουζεν» και να ζητά την παραίτησή του και τον εκπρόσωπο της ΝΔ να ανασύρει όλες τις δηλώσεις περί «κοπριτών στο δημόσιο» και «αντιπαραγωγικών αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Για το Μέγαρο Μαξίμου επισήμως δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του κ. Πάγκαλου ωστόσο στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι το κόστος για τον πρωθυπουργό είναι μεγαλύτερο από την παραμονή του στην κυβέρνηση απ’ ό,τι να αποφασίσει την αποπομπή του.

Από την πλευρά του ο κ. Πάγκαλος όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του στη ΝΕΤ θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον ίδιο αφού διατύπωσε ακόμη και αιχμές για το ρεπορτάζ που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση για το κλίμα που υπάρχει στους κόλπους της κυβέρνησης.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook