Απάνθρωπες, σοκαριστικές εικόνες παιδιών που κείτονται νεκρά μετά τη χρήση νευροπαραλυτικών αερίων από τις δυνάμεις του Άσαντ στη Συρία, δημοσιεύονται στο Reuters. Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι περισσότερα από 200 δολοφονήθηκαν.

Πύραυλοι με χημικά χτύπησαν τα προάστια της Δαμασκού πριν από την αυγή, την Τετάρτη και σύμφωνα με τις δηλώσεις μιας νοσοκόμας στο Reuters ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 213. Η συριακή αντιπολίτευση έκανε λόγο για περισσότερους από 650 νεκρούς. «Περισσότεροι από 650 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία», αναφέρει η αντιπολίτευση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

«Πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Με διεσταλμένες κόρες, παγωμένα κορμιά και αφρό στο στόμα τους. Οι γιατροί λένε ότι αυτά είναι τυπικά συμπτώματα των νεύρων από χρήση χημικών», είπε η νοσοκόμα.

Ενα βίντεο που υποτίθεται ότι γυρίστηκε στην περιοχή Καφρ Μπάτνα απεικονίζει ένα δωμάτιο γεμάτο με περισσότερους από 90 ανθρώπουςς, πολλοί από αυτούς παιδιά, κάποιες γυναίκες και ηλικιωμένοι άνδρες.

Η συριακή κρατική τηλεόραση, πάντως, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως αλήθεια» σ\’ αυτές τις κατηγορίες.

Η Συρία είναι μία από τις λίγες χώρες που δεν είναι συμβαλλόμενα μέρη στη διεθνή συνθήκη που απαγορεύει τα χημικά όπλα και οι δυτικοί πιστεύουν ότι κρύβει αέρια μουστάρδας, σαρίν και VX.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook