Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο: «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2013» και θέμα: “Ο κόσμος στις Βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος” σε συνεργασία με τη Future Library και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, η φιλόλογος-δημοσιογράφος, Βίκυ Κόλλια, με αφορμή τη δραστηριότητα: Ένα βιβλίο την εβδομάδα, διάβασε στα παιδιά το βιβλίο: «Μαύρος ουρανός με ροζ συννεφάκια» του Κώστα Χαραλά, εκδ. Πατάκη.

Περιγράφοντας την εμπειρία της η κα. Κόλλια αναφέρει μεταξύ άλλων:

«...Η εμπειρία μου από την ανάγνωση παραμυθιού σε μία παιχνιδιάρικη συντροφιά μικρών ακροατών στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης Χανίων,-μία ακόμα σοφά και προσεκτικά επιλεγμένη και σχεδιασμένη διοργάνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και της διευθύντριάς της κα Χουδαλάκη- ήταν συγκλονιστική....Εύχομαι αυτές οι δράσεις με υψηλή πολιτιστική και αισθητική ποιότητα να συνεχιστούν και είμαι βέβαιη πως θα γίνει όσο υπάρχει ειλικρινής αγάπη για την παιδεία και για τον άνθρωπο!»

Οι μικροί μας φίλοι στη συνέχεια κατασκεύασαν μομπίλ, που περιελάμβανε τους ήρωες, τις λέξεις και τον τίτλο του βιβλίου, που διαβάσαμε.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά την κα. Κόλλια και όλους τους εθελοντές- εμψυχωτές που προσφέρουν το χρόνο, το ενδιαφέρον, την καλή τους διάθεση και χαρίζουν χαμόγελα, γνώσεις και εμπειρίες στους μικρούς μας φίλους!