Τρία άτομα συνελήφθησαν χτες το μεσημέρι στις Σέρρες γιατί επιχείρησαν να δωροδοκήσουν το διοικητή του νοσοκομείου Σερρών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 47και 66 ετών και έναν 55χρονο άνδρα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτή.

Οπως έγινε γνωστό για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί καταγγελία του διοικητή του νοσοκομείου σύμφωνα με την οποία η 66χρονη ενεργώντας για λογαριασμό 47χρονης ιδιοκτήτριας εταιρείας καθαρισμού, τον προσέγγισε πρόσφατα δύ φορές και του υποσχέθηκε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Στόχος των δύο γυναικών, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί, ήταν να «φροντίσει» ο διοικητής, λόγω της ιδιότητας του, να ανατεθεί το έργο της καθαριότητας του νοσοκομείου για την περίοδο 2013 – 2014 στην εταιρεία της 47χρονης. Μάλιστα, το χρηματικό ποσό, όπως η ίδια του ανέφερε, της το είχε παραδώσει ο 55χρονος υπεύθυνος της εταιρείας.

Ακολούθησε συνάντηση της 66χρονης με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος κατά τη διάρκεια της οποίας αυτή τον διαβεβαίωσε ότι θα του παρέδιδε τελικά το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 10.000 ευρώ, μόλις υπογραφόταν η σχετική σύμβαση ανάθεσης του έργου καθαριότητας υπέρ της εταιρείας για την οποία μεσολαβούσε. Ωστόσο, επενέβησαν αστυνομικοί και τελικά τα συγκεκριμένα άτομα συνελήφθησαν.

agelioforos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook