Οι Τοπικές Κοινότητες Δελιανών, Πανεθήμου,  oι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δελιανών, Πανεθήμου, o Σύλλογος Δελιανών Αττικής και οι Εκδόσεις «ΠΕΚ – Πυξίδα Της Πόλης», παρουσιάζουν το βιβλίο: του Γιώργου Αγοραστάκη «Είμαστε από καλή γενιά», την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη 2013 στις 7.30' μμ, στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Δελιανών Πλατανιά.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο καθηγητής Νεκτάριος Ξανθουδάκης.

Ο Γιώργος Αγοραστάκης θα παρουσιάσει την:

«Ιστορία των χωριών Δελιανών, Πανεθήμου και των ανθρώπων τους, από τον 19ο αιώνα και ΄δω»

Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακούς σκοπούς της περιοχής,  με τους μουσικούς: Στέλιο και Λεωνίδα Λαϊνάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα βιβλίο για την «ιστορική γενεαλογία». Ένα βιβλίο που υποδειγματικά συνδέει την ιστορία με την γενεαλογία.

 «... Η γενεαλογία στην Κρήτη παρέμενε ζωντανή για αιώνες. Σήμερα μπορεί να έχει χάσει το κοινωνικό της κύρος και να υποβαθμίζεται η σημασία που είχε στις προηγούμενες κοινωνίες, ωστόσο η αξία της παραμένει μεγάλη καθόσον μπορεί να αποτελέσει το μέσον προσέγγισης και κατανόησης της ιστορίας, της κοινωνίας και του παρελθόντος καθενός ξεχωριστά.» Σημειώνει ο συγγραφέας στην εισαγωγή και προτρέπει τους νέους να ανατρέξουν στην οικογενειακή της ιστορία… «Η μελέτη του παρελθόντος, μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθύτερη γνώση του ανθρώπου και της κοινωνίας, να εμπνεύσει αυτοπεποίθηση, την πίστη του ανθρώπου στις δυνάμεις του, στη δράση που χρειαζόμαστε ως κοινωνία και ως έθνος σήμερα. Οι καιροί που περνούμε, κι ακόμα περισσότερο, οι καιροί που θα περάσουν τα παιδιά και τ' αγγόνια μας, θα 'ναι δύσκολοι. Οι οικογενειακές μας ιστορίες διδάσκουν ότι οι δυσκολίες ήταν αυτές που έδωσαν την δύναμη για τον αγώνα της ζωής των προγόνων μας. Το παρελθόν μας, λοιπόν, η ιστορία μας, η ιστορικότητά μας, οι ρίζες μας, δίνουν παρηγοριά, δύναμη κι αυτοπεποίθηση. Μ' αυτή την έννοια το παρελθόν μας μπορεί να γίνεται καθοδηγητής του μέλλοντος μας…»

Ο Γιώργος Αγοραστάκης είναι αυτοδιοικητικό πολιτικό στέλεχος. Έχει μακρά θητεία -ως αιρετός- στην Αυτοδιοίκηση. Την περίοδο αυτή 2007-2010, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας & Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων. Την 8ετία 1999-2006 διετέλεσε Αντινομάρχης Χανίων.