Σίγουρα θα έχετε ακούσει το μύθο σχετικά με την ικανότητα των παλιών κλειδαράδων που μπορούν να φτιάξουν ένα αντικλείδι απλά κοιτώντας το πρωτότυπο. Αν και αυτός ο μύθος διαψεύδεται από τους συναδέλφους τους, μια εφαρμογή κινητού έρχεται να τον εφαρμόσει. Μια δημιουργία της KeyMe από τη Νέα Υόρκη για το iPhone, η οποία παίρνει τις κατάλληλες πληροφορίες για ένα κλειδί ούτως ώστε ο κλειδαράς να ξέρει τι κενά και κοψίματα να κάνει στο αντικλείδι και να σας σώσει σε περίπτωση που κλειδωθείτε έξω από το σπίτι σας.

Αυτό που χρειάζεται να έχετε κάνει βέβαια είναι να έχετε φωτογραφίσει το κλειδί σας με την εφαρμογή και να σώσετε δωρεάν τις πληροφορίες. Όταν χρειαστεί να κατεβάσετε τις πληροφορίες, θα χρεωθείτε με $9.99 και όσα σας ζητήσει ο κλειδαράς επιπλέον για την εργασία του. Υπάρχει όμως και η εναλλακτική για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, καθώς η εταιρεία έχει παρουσιάσει στο παρελθόν μικρές μηχανές, τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της πόλης, στις οποίες μπορεί κανείς να φορτώσει τις πληροφορίες και να πάρει έτοιμο ένα κλειδί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το κόστος θα είναι μικρότερο από αυτό που θα κληθείτε να πληρώσετε αν καλέσετε κλειδαρά να σας ανοίξει την πόρτα. Επιπλέον, μπορείτε να μοιραστείτε τις πληροφορίες αυτές με ένα νέο συγκάτοικο ή ένα μέλος της οικογενείας σας, χρήστη iPhone πάντα, καθώς το Android δεν υποστηρίζεται ακόμα, όπως δηλώνει ο ιδρυτής της KeyMe, Greg Marsh.

Οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής είναι αρκετά συγκεκριμένες και πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα. Τοποθετείτε το κλειδί σε ένα λευκό χαρτί και το φωτογραφίζετε. Το λευκό χαρτί είναι απαραίτητο, καθώς οτιδήποτε άλλο, όπως τσαλακωμένο χαρτί ή γυαλιστερή επιφάνεια, μπερδεύουν την εφαρμογή και δεν επιτρέπουν τη σωστή καταγραφή των πληροφοριών του κλειδιού. Επίσης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά φωτογραφία.

Η εταιρεία του Marsh δεν ήταν η πρώτη που εφάρμοσε την ιδέα αυτή, καθώς ερευνητές του Πανεπιστημίου του San Diego στην Καλιφόρνια έφτιαξαν ένα πρόγραμμα που μπορούσε να καταγράψει πληροφορίες κλειδιού από φωτογραφία τραβηγμένη σε απόσταση 60 μέτρων. Ο Benjamin Laxton εργάστηκε σε αυτό το πρόγραμμα και δημοσίευσε μια εργασία σχετικά με αυτό. Πολλοί ενδιαφέρθηκαν για την εξέλιξη του προγράμματος και ο ίδιος δεν εξεπλάγη από την εφαρμογή της KeyMe, θεωρώντας την αναμενόμενη. Συνεχίζοντας, ο Laxton δηλώνει πως και παλιότερα ήταν δυνατό για κάποιον να αντιγράψει ένα κλειδί, έχοντας τα κατάλληλα προσόντα, και τελειώνει αναφέροντας πως θα έπρεπε να προσέχει ο καθένας το μέρος που αφήνει τα κλειδιά του.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook