Τελευταία ενημέρωση 19:53

Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα της γιγαντιαίας αστυνομικής εκκαθαριστικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, συνολικά προσήχθησαν 89 άτομα - στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί - ενώ μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 18 απο τους προσαχθέντες.

Αναλυτικότερα, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου προσήχθησαν 73 αλλοδαποί απο τους οποίους 15 Πακιστανοί συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο και διαμονή στην χώρα.

Επίσης στο Αστυνομικό Τμήμα ΜΟιρών, προσήχθησαν 16 άτομα (Έλληνες και αλλοδαποί) απο τους οποίους δύο κάτοικοι της περιοχής συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ένας Αλβανός συνελήφθη για απείθεια.

Η εξέταση των προσαχθέντων συνεχίζεται στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε τα ξημερώματα στην περιοχή του Τυμπακίου (δείτε εδώ).

Οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ αποτελούμενες από περίπου 60 αστυνομικούς αλλά και διμοιρία των ΜΑΤ, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το πρωί μπλόκα στους δρόμους του Τυμπακίου και εξονυχιστικούς ελέγχους  σε αποθήκες, στάβλους και σπίτια, στα πλαίσια του σχεδίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου για την πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, έδωσε ένα σημαντικό πλήγμα στην έντονη παραβατικότητα που παρατηρείται στην περιοχή αλλά και γενικά στην κρητική ύπαιθρο, καθώς το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται έξαρση της μικροεγκληματικότητας αλλά και της εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους.