Την επικράτηση των μουσουλμάνων επιθυμεί ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Με συγκαλυμμένο τρόπο ζήτησε με συνέντευξή του στο BBC να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία όπως και στη Βοσνία.

Μία τέτοια εξέλιξη γνωρίζει πολύ καλά ο Νταβούτογλου ότι θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην Άγκυρα καθώς θα διεκδικήσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ στη συνέχεια θα επιχειρήσει να θέσει τη Συρία υπό την επιρροή της. Γι αυτόν το «κλειδί» είναι το μουσουλμανικό στοιχείο.

O τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξη που έδωσε στο BBC και χρησιμοποιούσε με προσοχή και στρατηγική την κάθε του λέξη είπε πως «στο θέμα της Βοσνίας είχαν προκύψει διαφωνίες στον ΟΗΕ και τότε είχε παρέμβει το ΝΑΤΟ και οι χώρες που ήθελαν την επέμβαση είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση».

Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν σκληρές κυρώσεις εναντίον της Συρίας (που τοπ καθεστώς υποστηρίζει το χριστιανικό στοιχείο), τότε οι χώρες που επιθυμούν να επέμβουν πρέπει να βρουν τον τρόπο όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση της Βοσνίας».

Η τουρκική εφημερίδα Vatan που φιλοξενεί τις δηλώσεις Νταβούτογλου και εφαρμόζει κυβερνητική προπαγάνδα που έχει ως τίτλο « να χτυπήσουμε όπως και τη Βοσνία» και αναφέρει πως ο τούρκος υπουργός προειδοποιεί πως στη Σρεμπένιτσα 8000 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε μια νύχτα λόγω της αναποφασιστικότητας του ΟΗΕ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook