Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε, στις 2.40 το μεσημέρι, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Παπαναστασίου στο κέντρο της Λάρισας.

Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σταμάτησαν έξω από την τράπεζα, ο ένας κατέβηκε κρατώντας αυτόματο όπλο στο χέρι με το οποίο έσπασε την τζαμαρία και μπήκε στον προθάλαμο οπού βρίσκεται το μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ).

Εκείνη τη στιγμή υπάλληλος της Τράπεζας ανεφοδίαζε το μηχάνημα, πράγμα που φαίνεται πως είχαν υπολογίσει καλά οι δράστες. Αφού άρπαξε χρηματικό ποσό 250.000 ευρώ ο ληστής, που βρίσκονταν στον προθάλαμο του υποκαταστήματος, επιβιβάστηκε στην μοτοσυκλέτα όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

Υπάλληλος της Τράπεζας αισθάνθηκε αδιαθεσία εξαιτίας του σοκ που υπέστη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι εκτυλίχτηκε ανθρωποκυνηγητό στους κεντρικούς δρόμους και τα περίχωρα της πόλης με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες. Η μηχανή που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια της κινηματογραφικής ληστείας βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένη σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο ληστές κινήθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατά τις ώρες που η κίνηση ήταν αυξημένη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook