Μια σημαντική διάκριση σημείωσαν τα κορίτσια του Ν.Ο. Ρεθύμνου και συγκεκριμένα οι Νέες Γυναίκες, που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος έπειτα από τους αγώνες που έγιναν στην Αθήνα την Κυριακή των Βαΐων και την Μ. Δευτέρα. Οι πολίστριες του Κώστα Χατζηδάκη μετά από υπερπροσπάθεια στον όμιλο που συμμετείχαν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση (τελική), που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 24-26 Ιουνίου, με απολογισμό δύο νίκες και ισάριθμες ήττες.

 

Η επιτυχία των κοριτσιών του ΝΟΡ αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι θα είναι η μοναδική ομάδα από την επαρχία που θα λάβει μέρος στην τελική φάση, ενώ είναι ένας όμιλος, που δυστυχώς στην ουσία δεν έχει δικό του κολυμβητήριο. Πέρα από αυτά οι νεαρές αθλήτριες είχαν να αντιμετωπίσουν και την κούραση, αφού οι περισσότερες προέρχονταν από την Γυναικεία ομάδα, που είχε δώσει τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα.

Στην τελική φάση πέρα από το ΝΟΡ θα βρεθούν ακόμα οι Πανιώνιος, Γλυφάδα (από τον ένα όμιλο) και οι Ηρακλής, Τρίτων Αμαρουσίου και ΝΟ Βουλιαγμένης από τον άλλο (ο ΝΟ Αγ. Νικολάου δεν κατάφερε να προκριθεί).

Ο ΝΟΡ για να φτάσει στην πρόκριση κέρδισε με 14-3 τον ΠΑΟΚ και με 8-5 τον Ιωνικό Νικαίας. Αντίθετα ηττήθηκε, χωρίς αυτό να στοιχίσει, από Πανιώνιο (12-0) και ΑΝΟ Γλυφάδας (13-5).

 

Τα παιχνίδια του ΝΟ Ρεθύμνου

ΠΑΟΚ – ΝΟ Ρεθύμνου 3 – 14

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 1-6, 2-3, 0-2.

ΝΟ Ρεθύμνου: Τσόγκα 3, Μανουσάκη 3, Φραγκιουδάκη 6, Παπουτσιδάκη 2.

 

ΝΟ Ρεθύμνου – ΝΟ Γλυφάδας 5 – 13

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 1-4, 2-3, 2-2.

 ΝΟ Ρεθύμνου: Τσόγκα 2, Φραγκιουδάκη 3.

 

Ιωνικός Νίκαιας – ΝΟ Ρεθύμνου 5 – 8

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 1-4, 1-2.

 ΝΟ Ρεθύμνου: Γρηγοράκη 3, Φραγκιουδάκη 4, Παπουτσιδάκη 1.

 

ΝΟ Ρέθυμνου – Πανιώνιος 0–12

 Τα οκτάλεπτα: 0-5, 0-2, 0-3, 0-2

 

Η βαθμολογία του Ομίλου (σε 4 αγώνες-τελική):

1. Πανιώνιος             12 (4-0-0)

2. Γλύφαδα                9 ( 3-0-1)

3. ΝΟ Ρεθύμνου        6 (2-0-2)

4. Ιωνικός Νίκαιας    3 (1-0-3)

5. ΠΑΟΚ                     0 (0-0-4)

 

Χατζηδάκης: «Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια»

Γεμάτος ικανοποίηση και περηφάνεια για τα κορίτσια του ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου, Κώστας Χατζηδάκης, δήλωσε:

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί πετύχαμε το στόχο της εισόδου στην τελική φάση, γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό για τα κορίτσια αλλά και τον σύλλογο μας. Αυτό δείχνει ότι σε Πανελλήνιο επίπεδο, σε συνάρτηση με την κατάκτηση της 6ης θέσης της ομάδας γυναικών στην Α1, είμαστε υπολογίσιμη δύναμη στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνουν καλά τα τμήματα υποδομών για να τροφοδοτείται η γυναικεία ομάδα, με κορίτσια που έχουνε εμπειρίες και παραστάσεις από υψηλού επιπέδου αγώνες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια, ειδικά στα κορίτσια που ήταν στη γυναικεία ομάδα, για την υπερπροσπάθεια που έκαναν. Μην ξεχνάμε ότι αναγκάστηκαν να παίξουν 7 παιχνίδια σε μία εβδομάδα, ενώ συνάμα είχαν και να ασχοληθούν με τις σχολικές τους υποχρεώσεις».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook