Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το μεσημέρι της Τρίτης. Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και για τη διεθνή κατάσταση.

Σε ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Πριν ένα χρόνο, η περιοχή γύρω από την Ελλάδα έδινε μια αίσθηση σταθερότητας ενώ η Ελλάδα ήταν πηγή αστάθειας. Σήμερα αυτό το σκηνικό έχει αλλάξει 180 μοίρες. Η Ελλάδα είναι προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή που κυριολεκτικά φλέγεται».

«Για αυτά τα θέματα είχαμε μια μακρά ανάλυση με τον Πρόεδρο Ομπάμα», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς και κατέληξε: «Αυτή η αίσθηση σταθερότητας πρέπει να ενισχυθεί και στο εσωτερικό της χώρας».

Εξερχόμενος του Μεγάρου, ο κ. Σαμαράς είπε ότι μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην περιοχή. «Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας. Πρέπει να ενισχύσουμε και την εσωτερική σταθερότητα ώστε να μην πάνε χαμένες και οι θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

in.gr