Συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων διοργανώνει το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Αυγούστου, το Ν.Τ. Χανίων της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική στάση εργασίας απο τις 12:00 έως την λήξη του ωραρίου σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

"Η Τρόικα και η Κυβέρνηση συνεχίζουν να «εκτελούν» τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες, γιατί επιθυμία των δανειστών είναι ο αριθμός τους (πολιτικοί υπάλληλοι και ένστολοι) να μην ξεπερνάει αθροιστικά τις 450.000.

Φαίνεται καθαρά, πλέον, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ιδιωτών - μεγαλοεπιχειρηματιών που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μεταφέρουν στην αρμοδιότητά τους, στην ιδιωτική οικονομία και για δικά τους και μόνο συμφέροντα, τις αρμοδιότητες του Δημοσίου.

Ήδη υλοποιούν τη νέα μνημονιακή συμφωνία για εν ψυχρώ απολύσεις 15.000 υπαλλήλων (4.000 το 2013 και 11.000 το 2014) δρομολόγησαν τις 25.000 σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας (12.500 μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και 15.000 μέχρι τέλος Δεκέμβρη) από τους οποίους μεγάλος αριθμός, άγνωστος μέχρι στιγμής, θα οδηγηθεί σε απολύσεις.

Ετοιμάζουν νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ.

Η πολιτική αυτή σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα έχει δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στους πολίτες, στην ίδια την πορεία της χώρας.

Γι’ αυτούς τους λόγους το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν Χανίων καλεί όλα τα σωματεία να συμμετέχουν στην Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 29, Αυγούστου 2013, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, και στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Δημ. Αγοράς, στις 12:00 το μεσημέρι.

Να ανατραπεί τώρα η πολιτική των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας!"