Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από τις 11.00 πμ μέχρι τις 3.00 μμ. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου στις 11.30 πμ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου αναφέρει:

\”Καθημερινά βιώνουμε ότι οι βασικές Υπηρεσίες του Δημοσίου εκχωρούνται σε ιδιώτες. Η Κυβέρνηση της απόλυτης υποταγής στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και στους δανειστές αποδέχθηκε και υλοποιεί στο ακέραιο αποφάσεις εις βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού, αποποιούμενη υποχρεώσεων και ευθυνών απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι υφίστανται μεγάλες φορο-ληστείες και αδικαιολόγητα χαράτσια.

Με αυτή την πολιτική οι Κυβερνήσεις της τελευταίας 3ετίας μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 50% και έχουν οδηγήσει, πλέον, στην ανεργία πάνω από 2.000.000 ανθρώπους, έκλεισαν επιχειρήσεις, φτωχοποίησαν και εξαθλίωσαν τη μεγάλη πλειονότητα του λαού μας, αφού άρπαξαν στην κυριολεξία μέσα από τα ομόλογα του Δημοσίου σχεδόν το σύνολο των αποταμιεύσεων των πολιτών, των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και όσες οικονομικές δυνατότητες είχαν τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια.

Η δημόσια υγεία διαλύεται και το Νοσοκομείο μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και έλλειψης υλικών. Το ΓΝΑΝ βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί εδώ και δεκαετίες.

Σε αυτή τη φάση πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση και στα κόμματα που τη στηρίζουν ότι αν δεν σταματήσουν την πολιτική της ανεργίας, της εξαθλίωσης του λαού μας, πολιτική που συσσωρεύει ερείπια στην ελληνική κοινωνία, αν δεν φύγουν άμεσα, θα αντιμετωπίσουν τους σκληρούς πολύμορφους, παρατεταμένους αγώνες μας, που σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα θα οδηγήσουν στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στη βάση αυτή το ΔΣ του συλλόγου μας αποφάσισε τις παρακάτω κινητοποιήσεις:

–Συμμετοχή του συλλόγου στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 29/8/13 από τις 11.00 πμ μέχρι τις 3.00 μμ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 11.30 πμ στην είσοδο του Νοσοκομείου.

–Συμμετοχή αντιπροσωπίας του συλλόγου στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 7/9/13 στη Θεσσαλονίκη

Αναμένουμε τις αποφάσεις των ομοσπονδιών για περεταίρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο επόμενο χρονικό διάστημα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook