\”Μεσόγειος: μια γειτονιά, μια αγκαλιά\” είναι ο τίτλος της εφετινής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο πολύ δραστήριος Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης \”Ο Άγιος Πολύκαρπος\”.

Τραγούδια, εικόνες, μνήμες, χοροί, αφηγήσεις, εκφράσεις, μουσικές με θέμα τη Μεγάλη Θάλασσα που εμπνέει τους Έλληνες και ενώνει όλους τους λαούς της Μεσογείου.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 και ώρα 9 και 30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού \”ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ\” ( www.Aetogiannis.gr) θα παρουσιάσει χορούς με κοινό παρονομαστή τη θάλασσα και το κύμα που ταξιδεύει τα πολιτιστικά στοιχεία από τη μια περιοχή έως την άλλη. Από τη \”Βράκα\” της Κύπρου, στην \”Τούρνα\” του Αιγαίου και από το \”Αντανάλι\”, την \”Ελενίτσα\” και τη \”Ρεϊσντεριανή\” της Ανατολής στο \”Σγουρέ Βασιλικέ μου\” και το \”Μεσοπέλαγα αρμενίζω\” των ελληνικών νησιών και της Κρήτης.

Τη Χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Κρήτης \”Άγιος Πολύκαρπος\” συνοδεύουν οι μουσικοί: Aϊβαζίδης Παναγιώτης : κανονάκι, Ακρασάκη Μαρία : ακορντεόν, Μαστορίδη Εφη : κρουστά, Μαυρομανωλάκης Γιώργος : ούτι, Πιτσικάκη Ελεάννα : κανονάκι, Σπυριδάκης Μιχάλης : βιολί. Αφηγηση : O ηθοποιός Νικολής Αβραμάκης. Χορογραφία – ερμηνεία : Νατάσσα Μαστρογιαννακη. Γενική επιμέλεια-διεύθυνση Χορωδίας-Ορχήστρας: Κουτσογιαννάκη Εύα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (Αντί εισιτηρίου γίνονται δεκτά τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν από το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου, σε άπορους συμπολίτες μας)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook