Τη δυνατότητα συμψηφισμού των φορολογικών οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου σε ολόκληρο το Δημόσιο τομέα προωθεί νομοθετική ρύθμιση την οποία επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική νομοθετική διάταξη θα τροποποιεί τον Ν. 3943/2011 και θα επεκτείνει τον συμψηφισμό οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου από τον στενό δημόσιο τομέα σε όλους τους φορείς και οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης.

Η ρύθμιση αυτή ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών και επιτηδευματιών που υποχρεώνονται να πληρώνουν πλήθος φόρων ενώ ταυτότρονα το Δημόσιο τους χρωστά μεγάλα ποσά.

Την ίδια στιγμή μια τέτοια ρύθμιση θα μείωνε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα που ανέρχονται σήμερα στα 7 δισ. ευρώ ενώ θα δοθεί μεγάλη ταμειακή ανάσα σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

Η νομοθετική παρέμβαση αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβρη και ενδέχεται να περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει πως κάθε βεβαιωμένος φόρος, ληξιπρόθεσμη οφειλή, ακόμα και χρέη σε διαδικασία ρύθμισης θα μπορούν να συμψηφίζονται αυτεπάγγελτα με ποσά που οφείλει το Δημόσιο στους φορολογουμένους.

Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες οι οφειλές αφορούν ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ, και άλλους δημόσιους φορείς και οργανισμούς προς ιδιώτες και θα συμψηφίζονται αυτόματα με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook