Μέσα σε ένα πεπαλαιωμένο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, με τον ελάχιστο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού καρδιολογικού περιστατικού, κράτησαν στη ζωή μετά από αλλεπάλληλες «μάχες» με το θάνατο τον 54χρονο από την Αθήνα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο νησί για διακοπές.

Συνδεδεμένος από την πρώτη στιγμή εισαγωγής του στο Κέντρο Υγείας με το μόνιτορ που παρακολουθεί τους καρδιακούς ρυθμούς, παρακολουθούνταν από το γιατρό, μία νοσηλεύτρια, έναν τεχνολόγο - ακτινολόγο και τον οδηγό του ασθενοφόρου, οι οποίοι συνεργάστηκαν, ο καθένας στο βαθμό των γνώσεών τους, και έγιναν οι επίγειοι «άγγελοι» του 54χρονου.

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι άκουσαν το παρατεταμένο ηχητικό σήμα και είδαν την ευθεία γραμμή της θανατηφόρας αρρυθμίας, τη λεγόμενη καρδιακή παύλα, επτά φορές. Και όμως μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες ενός 20λεπτου -εάν μπορούν να υπολογίσουν το χρόνο, ο οποίος κυλούσε βασανιστικός στη θέα ενός ανθρώπου που «έφευγε» και «επέστρεφε» στη ζωή- κατάφεραν να τον σώσουν.

Από την πρώτη στιγμή, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου ζήτησε επιχείρηση άμεσης διακομιδής του στο Νοσοκομείο του Βόλου. Υπήρξαν, όμως, όπως συχνά συμβαίνει, προσκόμματα για την πιο ενδεδειγμένη λύση που ήταν η αεροδιακομιδή. Το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημέρωσε ότι το αεροπλάνο με γιατρό του ΕΚΑΒ και έμπειρο αναισθησιολόγο βρίσκονταν σε περιστατικό στην Κρήτη, ενώ το σούπερ πούμα και χωρίς γιατρό στη Μυτιλήνη.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο 54χρονος διεκομίσθη βραδινές ώρες, από το λιμανάκι των Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμάνι Πλατανιάς Μαγνησίας, με το πλοίο «Μαρούσα». Στον Πλατανιά ανέμενε μονάδα του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του καρδιοπαθούς στο Νοσοκομείο Βόλου.

Πηγή: skopelos-news.blogspot.gr