«Ζητώ απονομή Δικαιοσύνης» είπε η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου η οποία δήλωσε απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, παντελώς αθώα και αμέτοχη σε όσα καταλογίζονται στον πρώην υπουργό.

Η κ. Σταμάτη είπε στο δικαστήριο ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει καμία σχέση με τους συγκατηγορούμενους της ίδιας και του συζύγου της και όπως τόνισε: «απορώ με αυτήν την ταύτιση».

Η κατηγορούμενη, που με την έναρξη της απολογίας της δυο φορές διέκοψε τη φράση της λόγω συναισθηματικής φόρτισης, είπε στο δικαστήριο «ότι βρίσκεται ενώπιον του με "την ιδιότητα της συζύγου και μητέρας, αφού δεν έχω καμία άλλη ιδιότητα''».

Τόνισε επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι «όσα μου καταμαρτυρούν είναι αυτά που επικαλέστηκε ο Τύπος σε βάρος μου, ψευδή και αβάσιμα, τα οποία με οδήγησαν στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού για 17 μήνες».

Η σύζυγος του βασικού κατηγορουμένου επανέλαβε πολλές φορές απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι δεν γνωρίζει τίποτε για υπεράκτιες εταιρείες, λογαριασμούς στο εξωτερικό και εμβάσματα, καθώς τα οικονομικά τους τα διαχειριζόταν ο σύζυγός της. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν, σύμφωνα με την απολογούμενη, και αυτός που κανόνισε και το δάνειο που έλαβε η ίδια για την αγορά του ακινήτου στην Ακρόπολη.

Σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής που ζήτησε να μάθει ποιος παρήγγειλε την επίπλωση για το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου η κατηγορούμενη απάντησε με ερώτηση.

-Σταμάτη: Ποιος κ. Πρόεδρε διώχθηκε ποτέ, ποιος τιμωρήθηκε, ποιος φυλακίστηκε για καναπέδες, κρόσια και κουρτίνες;

-Πρόεδρος: Εσείς! Προφανώς εσείς τα παραγγείλατε..

Η απάντηση του προέδρου προκάλεσε θυμηδία στην αίθουσα ενώ στην κατηγορούμενη έγινε επισήμανση ότι δεν είναι μόνο «οι δυο καναπέδες που είστε εδώ».

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής γελώντας είπε πως ο καθηγητής της Νομικής κ. Λεωνίδας Κότσαλης -σ.σ. εκ των υπερασπιστών του πρώην υπουργού- λέει στους μαθητές του ότι και δυο σοκολάτες να αγοραστούν με παράνομο χρήμα είναι ξέπλυμα.

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς την κ. Σταμάτη δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια και του συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα, Στέλιου Γκαρίπη, η οποία συνεχίστηκε και στο διάλειμμα της δίκης.

Νωρίτερα, απολογήθηκε ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου που κατηγορείται για την εμπλοκή του στην σύσταση και σε συμβόλαια αγοραπωλησιών της ΤΟΡΚΑΣΟ. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι λειτουργούσε ως νομικός, κατ' εντολή του κ. Ζήγρα. Όπως είπε δεν ήξερε τίποτα για ανάμειξη του πρώην υπουργού.