Σαφώς πιο ποιοτική και πιο προετοιμασμένη σε σχέση με τον Α.Ο. Χανιά, που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες την προετοιμασία του, η Εθνική Γυναικών πέτυχε το εντυπωσιακό 9-0 στον αναπτυξιακό φιλικό αγώνα, που διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση πετυχαίνοντας αρκετά γκολ, ενώ παράλληλα… σπατάλησε και αρκετές καλές ευκαιρίες.
Ο ΑΟΧ που \”μετρούσε\” και κάποιες απουσίες σαν κέρδος από το φιλικό μπορεί να έχει τις εμπειρίες που κέρδισαν τα κορίτσια κόντρα στην Εθνική, αλλά και τη συμμετοχή των Καλογεροπούλου (γεν. 1999), Πισσαδάκη (γεν. 2000) και Καλαϊτζαντωνάκη (γεν. 1999). 
Στο 8\’ η Μήτκου με σουτ πέτυχε το 0-1, για να σημειώσει το 0-2 η Κόγγουλη στο 24\’ από \”ασίστ\” της Ντζάνη. Στο 29\’ καταγράφηκε η καλύτερη φάση για τα κορίτσια του Τόμας Ντιβάιν, με το σουτ της Σαρρή να εξουδετερώνει με διπλή προσπάθεια η Πελετίδου. Στο 31\’ η Ντζάνη από σέντρα της Παπαδοπούλου έκανε το 0-3, για να πετύχει ακόμα ένα γκολ στο 38\’ η Μήτκου μετά από την όμορφη εναλλαγή της μπάλας με τη Ντζάνη.
Στο 39\’ η Παπαδοπούλου \”σημάδεψε\” το κάθετο δοκάρι, αλλά στο 44\’ ολοκλήρωσε ιδανικά την ατομική της προσπάθεια για το 0-5, που ήταν σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βαγγέλης Κουτσάκης, που έβαλε και την παίκτρια του ΑΟΧ Γιαννούτσου, η Εθνική συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και αφού η Ζουμπουλάκη έχασε δυο ανεπανάληπτες ευκαιρίες στο 47\’ και στο 57\’, η Σιδηρά αποδείχθηκε πιο εύστοχη στο 58\’ για το 0-6. Χωρίς να περάσει ένα λεπτό, η πρώην αρχηγός του Εργοτέλη \”χρίστηκε\” σκόρερ ξανά μετά από σέντρα της Μιχαλακίδη. Στο 75\’ η τελευταία με ατομική ενέργεια σκόραρε για το 0-8, με τη Ζουμπουλάκη να κλείνει το σκορ στο 81\’ (0-9).
Διαιτητής ήταν ο Ντοκάκης, με βοηθούς τους Καλφάκη-Μαραγκουδάκη και 4ο τον Μπερτάκη.
Πριν την έναρξη ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χανίων Γιώργος Βούρβαχης απένειμε κύπελλο στον Α.Ο. Χανιά εκ μέρους της Ενώσεως για την ιστορική άνοδο στην Α\’ κατηγορία γυναικών.
Πέρα από το έντονο κρητικό στοιχείο με τις παίκτριες από Εργοτέλη, Κρήσσες και ΑΟΧ και τον προπονητή, σε γνώριμα λημέρια βρέθηκε και η γιατρός της Εθνικής Γυναικών Σοφία Καντανολέων, που κατάγεται από τα Χανιά.
Α.Ο. Χανιά (Τόμας Ντιβάιν): Γιακουμάκη, Νάνου, Καλογεροπούλου (60\’ Ιωαννίδου), Ζντράβκοβιτς (69\’ Μαρμαριτσάκη), Αγγελάκη, Μανουσάκη, Μαυροματίδη (46\’ Καλαϊτζαντωνάκη), Μαραγκουδάκη, Πισσαδάκη (60\’ Βερυκάκη), Σαρρή, Μανωλίτση (25\’ Καλαφάτη).
Εθνική Γυναικών (Βαγγέλης Κουτσάκης): Πελετίδου (46\’ Αποστολάκη), Δημητρίου, Ξέρα (46\’ Κακαμπούκη), Βλασιάδου, Κυδωνάκη, Παπαδοπούλου (46\’ Γιαννούτσου), Σιδηρά, Χατζηγιαννίδου (46\’ Γρηγορίου), Ντζάνη (46\’ Ζουμπουλάκη), Κόγγουλη (46\’ Μιχαλακίδη), Μήτκου.
Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook