Πριν από δέκα μέρες ο κόσμος είδε με φρίκη να σφαγιάζονται δεκάδες γυναίκες και παιδιά στη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμα που πραγματοποίησε πριν από λίγο.

«Πάνω από 1000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και οι περισσότεροι ήταν παιδιά. Η επίθεση αυτή είναι προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή η απειλή πρέπει να αντιμετωπιστεί. Θα κάνουμε περιορισμένες, σε διάρκεια και έκταση, κινήσεις για να αποτρέψουμε τις συμπεριφορές του Άσαντ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι έτοιμες να επέμβουν στη Συρία, μένει να δώσω το πράσινο φως. Αποφάσισα όμως να επιδιώξω έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο για την επέμβαση.

Τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της για τη Συρία.

Αν και έχω την εξουσία να δράσουμε στη Συρία χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, θα την επιδιώξω, είναι πιο δημοκρατικό. Εμείς λέμε δεν πρέπει απλά να διαπιστωθεί η χρήση χμικών, πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ο αμερικανικός λαός έχει την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να λύσουμε τον πόλεμο στη Συρία.

Είμαστε οι ΗΠΑ δεν μπορούμε και δεν πρέπει να στρέφουμε αλλού το βλέμμα μας, στην στάχτη των παγκόσμιων πολέμων, βάλαμε άλλους κανόνες.

Σας καλώ εσάς τα μέλη του Κονγκρέσου να σκεφτείτε χωρίς πολιτικές διαφορές. πρέπει να δείξουμε ότι η Αμερική τηρεί τις δεσμεύσεις της και δρα για το δίκαιο. Η Δημοκρατία μας είναι η ισχυρότερη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook