Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει μια ανακοίνωση της Δνσης Δασών Χανίων με την οποία γνωστοποιείται πως καθορίστηκαν ζώνες εκπαίδευσης των κυνηγόσκυλων σε τρείς περιοχές εκ των οποίων οι δύο είναι στον Δήμο Χανίων και μάλιστα στην μια απο αυτές (Ακρωτήρι) εκτός του ότι είναι πυκνοκατοικημένη, συχνά προκαλούνται προβλήματα με κυνηγούς που δεν τηρούν την νομοθεσία (αποστάσεις απο οικισμούς και σπίτια).

Επιπλέον, στις περιοχές αυτές (Θέρισσο – Ακρωτήρι) συχνά στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα μεταξύ κυνηγών με σκυλιά και κτηνοτρόφων.

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι, εαν για την εν λόγω απόφαση ενημερώθηκαν τα τοπικά συμβούλια των περιοχών και ειδικά του Ακρωτηρίου, όπου κάποτε είχε τεθεί και θέμα απαγόρευσης του κυνηγιού.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση της Δ/νσης Δασών το κυνήγι \”χαρακτηρίζεται\” ως άθλημα και χόμπυ κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και απο οικολογικές οργανώσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

\”Η Δνση Δασών Χανίων γνωστοποιεί στους φίλους κυνηγούς ότι με την συνδρομή της Α ΚΟΚΔ και του Α ΚΣ Χανίων καθόρισε για πρώτη φορά φέτος, τρεις ζώνες εκπαίδευσης σκύλων.(μέτρο με δυνατότητες επέκτασης).

Οι ζώνες αυτές βρίσκονται:

Στο Ακρωτήρι Χανίων
Στο Θέρισσο, και
Στον Πρ. Ζαχαρία, περιοχή πριν τον Ομαλό.

Αυτό σημαίνει ότι εκπαίδευση και προσαρμογή των σκύλων κυνηγίου γίνεται μόνο εκεί και χωρίς οπλισμό εκ μέρους του συνοδεύοντος και μέχρι την δύση του ήλιου.

Δεν επιτρέπεται πουθενά αλλού η κυκλοφορία σκυλιών και θα αποτελεί λόγο διατύπωσης Δασικής παράβασης.

Πιστεύουμε ότι το κυνήγι είναι ένα άθλημα και χόμπυ, άλλα και ότι θα πρέπει να υπακούει σε κανόνες. Δεν θεωρούμε ότι αυτοσκοπός των κυνηγών είναι τα τρόπαια αλλά η επαφή με τη φύση.

Παρακαλούμε για την διαφύλαξη των ενδιαιτημάτων των δασών και δασικών εκτάσεων του νομού μας.\”

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook