Στο «γνωστό… άγνωστο φθινόπωρο» αναφέρεται σε νέο του άρθρο ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος κάνει λόγο για «πολιτικούς κινδύνους που απειλούν την Ευρωζώνη» και σχολιάζει την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στο εσωτερικό της.

Στο άρθρο του, μεταξύ άλλων, ο κ. Ρουμπινί αναφέρεται στις γερμανικές εκλογές στις οποίες όπως υπογραμμίζει «είναι πολύ πιθανό να έχουμε μια επανάληψη της κυβέρνησης συνασπισμού της Μέρκελ».

Σε μια τέτοια περίπτωση, λοιπόν, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολιτικές όσον αφορά στην κρίση στην Ευρωζώνη δεν πρόκειται να αλλάξουν, παρά το γεγονός ότι ήδη υπάρχει κόπωση από τη συνεχή λιτότητα αλλά και από τα συνεχή πακέτα διάσωσης.

Σύμφωνα με το άρθρο του, τα πολιτικά ρίσκα της Ευρωζώνης, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατάρρευση της ιταλικής κυβέρνησης.

Αλλά και η κυβέρνηση της Ελλάδας, είναι επίσης πολύ πιθανό να καταρρεύσει, προβλέπει ο γνωστός οικονομολόγος, ενώ οι πολιτικές εντάσεις μπορεί να αυξηθούν και άλλο σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Στην περίπτωση των ΗΠΑ τώρα ο Ρουμπινί βλέπει πολιτική αστάθεια λόγω του χρέους της, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης σε περίπτωση που ο Ομπάμα δε συμφωνήσει με τους Ρεπουμπλικάνους για τον προϋπολογισμό της χώρας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook