Ξέσπασαν οι κάτοικοι του Καλού Χωριού Λασιθίου από την αρνητική δημοσιότητα που δέχτηκε ο τόπος τους το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την σύλληψη προσώπων για εξαιρετικά αξιόποινες πράξεις, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως κάτοικοι του χωριού, ενώ στην πραγματικότητα η μόνη τους σχέση με την περιοχή είναι πως ασκούν εκεί τις κτηνοτροφικές τους δραστηριότητες.

Σε μια ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι του τοπικού συμβουλίου, του πολιτιστικού συλλόγου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου τονίζεται:

«Το Καλό Χωριό, το χωριό μας, βρέθηκε πρόσφατα στη δίνη αρνητικής δημοσιότητας, εξαιτίας δημοσιευμάτων των ΜΜΕ –προφανώς ενημερωμένων από τις αρμόδιες αρχές- που αναφέρονται σε συλλήψεις προσώπων από το Καλό Χωριό για εξαιρετικά αξιόποινες πράξεις.

Είναι καθήκον μας να ενημερώσουμε τους θεατές, ακροατές και αναγνώστες των ΜΜΕ ότι οι Καλοχωριανοί είναι άνθρωποι με ήθος και ηθική, φιλήσυχοι, φιλόξενοι, εργατικοί, νομοταγείς, πολιτισμένοι και δίδουν ιδιαίτερη αξία στη μόρφωση και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Τα δημοσιεύματα λοιπόν αυτά, αδικούν τους Καλοχωριανούς δεδομένου ότι οι συλληφθέντες δεν κατάγονται από το χωριό μας. Απλά ασκούν κτηνοτροφικές δραστηριότητες στην περιοχή μας.

Μάλιστα ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν να ενταχθούν στον κοινωνικό μας ιστό και να ασπαστούν τις αξίες μας.

Ζητάμε από τα ΜΜΕ να σταματήσει να προσδιορίζεται η ταυτότητα των συλληφθέντων ως Καλοχωριανών, να σταματήσει δηλαδή να αδικείται το χωριό μας δεδομένου ότι όλοι οι κάτοικοι αποκηρύττουν τη δράση και τις συμπεριφορές των συλληφθέντων.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook