Τύχη μεγαλύτερη απο το βουνό που έπεσε, είχαν επιβάτες αυτοκινήτου στη βόρεια Ταΐβάν που προσπαθούσαν να διασχίσουν πλημμυρισμένη περιοχή.

Τα πλάνα που κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα διερχόμενου αυτοκινήτου, είναι συγκλονιστικά.

Η βροχόπτωση ήταν καταρρακτώδης. Πέτρες και χώματα άρχισαν να πέφτουν στον δρόμο πάνω στα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ ένας βράχος αρχίζει να κατρακυλά στον δρόμο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο βράχος σταμάτησε εκατοστά δίπλα από το ακινητοποιημένα αυτοκίνητο, οι επιβάτες του οποίου γλίτωσαν από θαύμα.

Η τροπική καταιγίδα που σαρώνει τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν μεγάλες κατολισθήσεις. Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και κατέστρεψαν σπίτια ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα.

Οι διασώστες κατάφεραν την τελευταία στιγμή να σώσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα που είχε παγιδευτεί στο αυτοκίνητο της. Η τροπική καταιγίδα Κόνγκ Ρέι, χτύπησε την ανατολική πλευρά του νησιού και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο βόρειο τμήμα.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, είναι η Τσιαγί και η Ταινάν, εκεί όπου οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν 3.600 κατοίκους. Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις από το αεροδρόμιο της Ταιπέι, ενώ διεκόπησαν και τα δρομολόγια τρένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook