Αν και έδειξε καλό πρόσωπο, ειδικά στις αρχές του ημιχρόνου, η Εθνική ομάδα Νεανίδων της Ελλάδας δεν μπόρεσε να αποφύγει τη φιλική ήττα την Τουρκία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 2-5, στον αγώνα που έγινε στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της UEFA για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο.

Οι δυο ομάδες θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την Τετάρτη (04/09), στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα (17.45).

Η Τουρκία με κορυφαία παίκτρια την Τοπτσού, που άνοιξε το σκορ στο 5\’, πήγε στ\’ αποδυτήρια με προβάδισμα 1-0, χάνοντας ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα.

Η αντίδραση της Ελλάδας ήρθε στο 50\’ με το ωραίο σουτ της Κοσκινά, αλλά η συνέχεια άνηκε στις φιλοξενούμενες.

Με τις Μπασκόλ (65\’), Εζγκάν (71\’) και Γενιτσερί (74\’) να σκοράρουν έφτασαν στο 1-4, το οποίο άλλαξε στην εκπνοή με δυο εκτελέσεις πέναλτι.

Στο 90\’ η Τράγου αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε η Κοσκινά και στο 93\’ η Μπασκόλ έπραξε το ίδιο σε παράβαση που καταλογίστηκε για ανατροπή της Τσομπάν.

Πριν τη σέντρα οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ύπο τους ήχους κρητικών τραγουδιών, από νεανικό συγκρότημα, το οποίο συνόδευε μουσικά χορευτικό συγκρότημα των Χανίων, ενώ παράλληλα ακούστηκαν και οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών.

Ελλάδα (Βαγγέλης Κουτσάκης): Παπακωνσταντίνου, Κατσαρού (69\’ Τριβιζάκη), Σίμου, Τράγου, Πάκου (46\’ Πύθουλα), Παπαδοπούλου (46\’ Βαΐτση), Μάρκου (38\’ λ. τρ. Γιάννου), Γεωργίου (77\’ Τσάγκα), Χαμαλίδου, Ρήγα (46\’ Κοσκινά), Σακελλάρη.

Τουρκία (Ταλάτ Τουνσέλ): Εστούρκ, Γενιτσερί, Ερκάν (70\’ Γκεντίκ), Μπερμπέρ, Γκοκσιού (80\’ Τασκίν), Ατσάρ (65\’ Εζγκάν), Ουζέβ, Ενάλ (46\’ Ακμπάς), Κισά (46\’ Ντουράν), Τοπτσού (78\’ Τσομπάν), Μπασκόλ.

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook