Ο Δήμος Φαιστού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φιλοξένησε την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στις γυναίκες. Η Μονάδα βρίσκονταν από τις 8 Ιουλίου και παρέμεινε έως και τις 23 Ιουλίου στο Δήμο Φαιστού.
Ο Μαστογράφος μπόρεσε να πραγματοποιεί 20 συνολικά μαστογραφίες την ημέρα οι οποίες ήταν δωρεάν για τις ενδιαφερόμενες. Οι μαστογραφίες παρέχονταν αυστηρά σε γυναίκες από 40 έως 70 ετών και λόγω των περιορισμένων αριθμών θέσεων τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας, ενώ προηγήθηκαν οι γυναίκες με ιστορικό και χωρίς ασφάλιση. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η Μονάδα βρέθηκε τις ημέρες αυτές σε πολλές τοπικές κοινότητες του Δήμου Φαιστού.
Τα αποτελέσματα των μαστογραφιών μπορούν να τα παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενες από την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου: για τη Δημοτική Ενότητα Μοιρών από το Γραφείο Δημάρχου, για τη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου από το δημαρχείο στο Τυμπάκι και για τη Δημοτική Ενότητα Ζαρού από το δημαρχείο του Ζαρού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Κινητή Μονάδα έχει συμβάλει τα μέγιστα στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού σε όλη την Κρήτη και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές που οι γυναίκες δύσκολα έχουν πρόσβαση στις μονάδες υγείας. Για το Δήμο Φαιστού αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάστηκαν περισσότερες από 250 γυναίκες κατά το διάστημα παραμονής της μονάδας στην περιοχή.
Η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις εξεταζόμενες που συμμετείχαν και υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τη δράση της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας. 
Η συμμετοχή τους μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην πρόληψη μιας αρρώστιας που μαστίζει τις γυναίκες. 
Για μια ακόμα φορά, να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πιτσούλη Γιώργο για την ευγενική παραχώρηση της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook