Στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στην χασισοφυτεία "μαμούθ" στο Ρέθυμνο, η οποία αποκαλύφτηκε την Δευτέρα ύστερα από την αστυνομική επιχείρηση η οποία σημαδεύτηκε με αίμα, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και δραστών (δείτε εδώ), προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σήμερα το πρωί.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση και την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι και ο 51χρονος ιδιοκτήτης του χώρου που ανευρέθηκε η φυτεία, είχε προβεί στην καλλιέργεια των ανευρεθέντων δενδρυλλίων.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση και συνελήφθη σήμερα το πρωί ο 51χρονος.

Ο 51χρονος και οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.

Η αποκάλυψη της φυτείας και η αιματηρή σύλληψη

Υπενθυμίζεται ότι το σκηνικό του άγριου επεισοδίου στήθηκε σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αμαρίου, όπου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, και κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 22 ετών, υπήκοοι Αλβανίας, για καλλιέργεια μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων των περιοχών του Νομού Ρεθύμνου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, σε περιοχές του παραπάνω Δήμου, όπου συμμετείχαν, αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε δύσβατη - δασώδη αγροτική περιοχή του παραπάνω Δήμου, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος (φυτεία) καθώς επίσης και αυτοσχέδιο κατάλυμα, όπου εντός αυτού εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες.

Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης των ανωτέρω δραστών, ο 35χρονος προέταξε περίστροφο κατά των αστυνομικών και αποπειράθηκε να τους πυροβολήσει, με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Η κίνηση του έγινε αντιληπτή από αστυνομικό, ο οποίος για να αποτρέψει τα πυρά, προέβη σε βολή ακινητοποίησης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον αριστερό μηρό.

Ο 35χρόνος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Από την αυτοψία στο χώρο της φυτείας, η οποία καλλιεργούντο σε τρία επίπεδα, βρέθηκαν πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 4 μέτρα τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται .

Επιπλέον, στον αυτοσχέδιο χώρο, όπου εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα εξάσφαιρο περίστροφο διαμετρήματος 357 MAGNUM, το οποίο ήταν πλήρες φυσιγγίων, δεκατέσσερα (14) φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και δύο (2) αλβανικές σημαίες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν αύριο (στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.