Τον αποτροπιασμό και την καταδίκη για περιστατικά βάναυσης κακοποίησης ζώων αλλά και προειδοποίηση για υψηλές ποινές σε όσους διαπιστωθεί ότι εγκληματούν σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσιών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται στη περιοχή μας περιστατικά βάναυσης κακοποίησης ζώων.

Σε έναν τόπο που έχει σχεδόν ταυτιστεί με δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό ως βασική αξία που καθορίζει τον τρόπο αντίληψης της καθημερινότητας από τις Τοπικές μας Κοινωνίες, αυτά τα περιστατικά αποτελούν ντροπή.

Οι αιτίες για την αδυναμία συντονισμένης παρέμβασης των Δήμων στο θέμα της προστασίας και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι πολλές και δύσκολα αναλύονται σε ένα μήνυμα προς τους πολίτες.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν εξηγεί, δεν δικαιολογεί τα άρρωστα ένστικτα που οδηγούν συνανθρώπους μας σε πράξεις κακοποίησης ανυπεράσπιστων ζώων.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια και επισημαίνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/2-2-2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με υψηλές ποινές φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.(30.000 ευρω & 5 χρόνια φυλάκισης).

Ο Δήμαρχος
Ρούσσος Εμμ. Κυπριωτάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook