Με την βαρυτέρα των ποινών καταδικάστηκε χθες για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης 30χρονος άνδρας από το Ρέθυμνο.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλλε την ποινή των ισοβίων.

Αντίθετα, αθώο έκρινε η έδρα τον 46χρονο αδελφό του, καθώς πείστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την παράνομη δραστηριότητα του αδελφού του.

Η υπόθεση που δικάστηκε χθες, αφορούσε χασισοφυτεία 315 δενδρυλλίων που είχαν ανακαλύψει αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου στη διάρκεια ερευνών, πριν ένα χρόνο περίπου και ειδικότερα στις 2 Αυγούστου 2012, σε δασώδη έκταση στο χωριό Καρωτή της Δημοτικής Ενότητας Λαππαίων.

Επιβαρυντικά ήταν τα στοιχεία εις βάρος του 30χρονου καθώς, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στην φυτεία, ενώ εκείνοι βρισκόταν καλυμμένοι μέσα στον χώρο, περιμένοντας μήπως παρουσιαστούν οι καλλιεργητές. Ο 30χρονος αν και μόλις τους αντιλήφθηκε το έβαλε στα πόδια και διέφυγε, είχε αναγνωριστεί από τους αστυνομικούς. Περαιτέρω επιβαρυντικό στοιχείο αποτέλεσε το λάστιχο ποτίσματος της χασισοφυτείας που ήταν συνδεδεμένο με την βρύση του σπιτιού του.

Ο κατηγορούμενος είχε εμφανιστεί δυο μέρες αργότερα στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές εφ’ όσον είχε εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης, είχε απολογηθεί και είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Εκρατείτο μέχρι χθες στις Δικαστικές φυλακές Νεαπόλεως, όπου και επέστρεψε μετά την καταδίκη του.

Σε ότι αφορά τον 46χρονο αδελφό του, είχε κατηγορηθεί ως συνεργός στην παράνομη καλλιέργεια, επειδή το διάστημα που ανακαλύφθηκε η φυτεία διέμενε στο ίδιο σπίτι με τον αδελφό του, στην Καρωτή. Όπως προέκυψε όμως από την ακροαματική διαδικασία, δεν είχε συμμετοχή στην υπόθεση, καθώς ο ίδιος είναι ναυτικός, δεν διαμένει στο Ρέθυμνο κι απλώς την περίοδο εκείνη ταξίδεψε από την Αθήνα στην Καρωτή για να επισκεφθεί τον ασθενή πατέρα τους. Το Δικαστήριο δέχτηκε τις εξηγήσεις του, εξ άλλου κι ο 30χρονος αδελφός του από την αρχή, όπως και χθες στην δίκη, επέμεινε ότι ο 46χρονος αγνοούσε παντελώς την ύπαρξη της φυτείας και δεν γνώριζε απολύτως τίποτα σχετικά με την δική του δραστηριότητα κι ούτε θα μπορούσε να γνωρίζει, αφού ελάχιστα επισκεπτόταν το χωριό.

Δυο χρόνια με αναστολή σε 21χρονο για κατοχή ινδικής κάνναβης -Αθώος 22χρονος

Με επιείκεια αντιμετώπισε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων έναν 21χρονο νεαρό από τον Μυλοπόταμο που εκατηγορείτο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα για κατοχή 327 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης. Δικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών, γλίτωσε όμως την φυλάκιση, καθώς η εφετειακή έδρα του έδωσε την ευκαιρία της αναστολής. Για την ίδια υπόθεση απαλλάχτηκε της κατηγορίας ένας 22χρονος νεαρός, επίσης από τον Μυλοπόταμο.

Οι δυο νεαροί είχαν συλληφθεί προ τριών ετών στο Δισκούρι Μυλοποτάμου, όταν, ενώ βρισκόταν εντός σταθμευμένου οχήματος, δέχτηκαν έλεγχο από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή. Κατά την έρευνα πλησίον του οχήματος είχε βρεθεί συσκευασία που περιείχε τα 327 γραμμάρια χασίς που «χρεώθηκε» στην ιδιοκτησία τους. Ο 21χρονος ομολόγησε κατά την ανάκριση ότι η ναρκωτική ουσία ήταν δική του, ενώ ο 22χρονος δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο της συσκευασίας και για την δραστηριότητα του φίλου του.

Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας χθες, ο 21χρονος δήλωσε ότι η ποσότητα χασίς που κατείχε το είχε αγοράσει και προοριζόταν για τον εαυτό του, εμφανίστηκε μετανοιωμένος για την χρήση ουσιών που έκανε δηλώνοντας ότι πλέον έχει δει το λάθος του κι είναι καθαρός, ενώ υποστήριξε ότι ο 22χρονος φίλος του δεν γνώριζε ότι, την ημέρα που συνελήφθησαν, στο σακβουαγιάζ που κρατούσε μετέφερε ινδική κάνναβη.


rethnea.gr