«Η Αθήνα επιτίθεται στην αναποτελεσματικότητα της λειτουργίας του δημοσίου τομέα». Με αυτόν τον τίτλο η γαλλική “Le Monde” αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη μεταρρύθμιση, που καλείται να φέρει σε πέρας.

Όπως γράφει η εφημερίδα, μία δύσκολη μεταρρύθμιση, την οποία απαιτεί η Τρόικα των δανειστών από το 2012 και στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι 4.000 απολύσεις πρέπει να γίνουν ως το τέλος του έτους, 15.000 απολύσεις ως το Δεκέμβριο 2015 και 25.000 άτομα πρέπει να τεθούν σε κινητικότητα που σημαίνει είτε αλλαγή θέσης είτε απόλυση..

Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης μιλάει στη γαλλική εφημερίδα «από το τεράστιο γραφείο του με θέα την Ακρόπολη και το ελληνικό Κοινοβούλιο, στην καρδιά της Αθήνας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαι εγώ αυτός που διαπραγματεύτηκε αυτούς τους επιδιωκόμενους αριθμούς με την Τρόικα» εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο της le Monde. «Τους βρήκα μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Ωστόσο πρέπει να τους εφαρμόσω και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ελπίζω ότι μόλις παρουσιάσω τα πρώτα μου αποτελέσματα θα μπορέσω να ανοίξω με τους δανειστές μας μια ουσιαστική συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, γιατί δεν μπορούμε μόνο να τρέχουμε πίσω από ποσοτικά αποτελέσματα. Το πραγματικό στοίχημα στην Ελλάδα είναι το ποιοτικό» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι σε τρία χρόνια 200.000 άτομα έχουν ήδη εγκαταλείψει το Δημόσιο κυρίως γιατί μπήκε τέλος στις προσωρινές συμβάσεις καθώς και στον κανόνα μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στη σύνταξη.

Πριν από λίγες ημέρες το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε πλέξει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook