Την πρόθεση της κυβέρνησης να διευρύνει τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος θέρμανσης επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και ευέλικτα», δήλωσε κατά την επίσκεψή του σε περίπτερα της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στα εγκαίνια.

Ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε και το ενδεχόμενο μείωσης συντελεστών ΦΠΑ πέραν του κλάδου της εστίασης, σημειώνοντας ότι είναι «πολύ νωρίς ακόμη γι\’ αυτό…Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση».

Κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους εταίρους για το θέμα του χρέους σημείωσε: «Υπάρχει νομική βάση στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου. Πάνω εκεί θα στηριχθούμε».

Κατά τα άλλα ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός περιέγραψε ως άμεσο σχέδιο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Επισήμανε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς ανέφερε τη λέξη «εξωστρέφεια», σημειώνοντας ότι αυτή «σημαίνει εξάγουμε ή παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook