Υλικά

• 3 μερίδες κοτόπουλο στήθος, φιλέτο
• 160 ml. ημίγλυκο, λευκό κρασί
• 2 κ. σούπας ξύδι, από λευκό κρασί
• 350 γρ. σταφύλι σουλτανίνα (ρώγες)
• 1 κ. σούπας χαρουπόμελο
• 1 κ. γλυκού μαντζουράνα
• 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε ενα μπώλ και τα μαρινάρουμε με το ημίγλυκο κρασί, το ξύδι και το χαρουπόμελο.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 5-6 ώρες μέχρι να μαριναριστούν καλά.

Στη συνέχεια τα αποσύρουμε απο τη μαρινάδα, τη σουρώνουμε και την αφήνουμε κατά μέρος.

Σκουπίζουμε το κοτόπουλο καλά και το σωτάρουμε σε πλατύ τηγάνι με 1 κ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κ. σούπας βούτυρο.

Θωρακίζουμε καλά απ’όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε τις ρώγες των σταφυλιών το υπόλοιπο λάδι και βούτυρο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με τη μαρινάδα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γλασάρει η σάλτσα.