Την ενοχή του πρώην δημάρχου Γαζίου Γιώργου Μαρκογιαννάκη αποφάσισε σήμερα το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων για την υπόθεση της Κορακιάς. Ο πρώην δήμαρχος όσο και τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα αντί να προστατεύσουν τη δημοτική περιουσία, ζημίωσαν εν γνώσει τους κατά 10 εκατομμύρια ευρώ το δήμο Γαζίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνέβαλαν στο μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στο να περάσουν σε ιδιώτες δημόσιες-δημοτικές εκτάσεις με την μέθοδο της χρησικτησίας. Ο κ. Μαρκογιαννάκης καταδικάστηκε σε ποινή 7 ετών, ωστόσο η τελευταία έχει αναστέλλουσα δύναμη. Πάντως η απόφαση στερεί για δύο χρόνια τα πολιτικά δικαιώματα του πρώην δημάρχου.

Οι ενάγοντες που θεωρούνται και ηθικοί αυτουργοί για την κατηγορία της απιστίας και ψευδορκίας καταδικάστηκαν σε 5χρόνια και 20μήνες, ωστόσο και σ\’ αυτή την περίπτωση η απόφαση έχει αναστέλλουσα δύναμη. Πάντως από τους συνολικά 31 κατηγορουμένους αθώοι κρίθηκαν μόνο εκείνοι που ήταν μέλη της επίμαχης δημαρχιακής επιτροπής και η πρώην δικηγόρος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook