Πριν από μια εβδομάδα, στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, κόπηκε το νήμα της ζωής ενός 18χρονου νέου ανθρώπου από τον Βάμο Αποκορώνου.

Ο 18χρονος Φίλιππος είχε μπροστά του όλη την ζωή. Μόνο που δεν υπολόγισε τον παράγοντα των πάσης φύσεως «αρμοδίων» οι οποίοι – συνήθως – βρίσκονται στο γέρμα της ζωής τους.

Το θέμα των ευθυνών για το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη όταν η μοτοσικλέτα του 18χρονου συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο είναι πλέον αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.

Όμως η επιτόπια έρευνα του Flashnews.gr στο σημείο του δυστυχήματος αναδεικνύει – ίσως – και ευθύνες κάποιων με τους οποίους μάλλον δεν πρόκειται να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη.

Ο λόγος για τον Βόρειο Οδικό Άξονα «Καρμανιόλα» και συγκεκριμένα για την ευθεία από την Γεωργιούπολη προς Βρύσσες , λίγο μετά το ποτάμι, όπως δηλαδή κινείτο ο 18χρονος με την μοτοσικλέτα του.


Εκεί και λίγο μετά την απίστευτη πινακίδα που απαγορεύει την αριστερή στροφή, συγκρούστηκε το δίκυκλο του 18χρονου με το Ι.Χ.Ε ενώ και τα δύο οχήματα ήταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα ο 18χρονος να εκτιναχθεί απέναντι και να πέσει πάνω στην (κομμένη) μεταλλική μπάρα όπου και τραυματίστηκε θανάσιμα παρά του ότι φορούσε κράνος, ενώ το δίκυκλό του έπεσε σε μεταλλικό κάδο απορριμμάτων που υπήρχε στην....εθνική οδό.

 

Καταρχάς δείτε την κατάσταση του οδοστρώματος και στις δύο πλευρές στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτό κάποιοι το αποκαλούν ως «εθνική οδό» αντί του «επαρχιακή» που θα ήταν το σωστότερο.


Δεύτερο. Πολλοί θα απορούν τι δουλειά έχει πάνω σε μια εθνική οδό και μάλιστα σε ευθεία να τοποθετείται σήμα που απαγορεύει την στροφή αριστερά. 


Ο δρόμος αυτός επισήμως χαρακτηρίζεται ως «κλειστός». Αυτό σημαίνει πως απαγορεύεται να υπάρχουν είσοδοι – έξοδοι άλλοι πριν των κανονικών κόμβων.

Και όμως στο συγκεκριμένο σημείο «κάποιοι» έχουν αφαιρέσει τμήμα από τις σιδερένιες μπάρες (που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν παντού) και έχουν «ανοίξει» μια είσοδο-έξοδο.

Σύμφωνα βέβαια με άλλες πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σημείο ποτέ δεν τοποθετήθηκαν μπάρες και η είσοδος-έξοδος δημιουργήθηκε με άδεια των αρμοδίων !!!

Κάτι που αν ισχύει, είναι ακόμη πιό εξωφρενικό.....αφού τα τμήματα που έχουν μείνει δεν μπαίνουν μέσα στο έδαφος αλλά είναι στον "αέρα" ως λαιμητόμοι για όποιον οδηγό έχει την ατυχία να πέσει πάνω τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για τον λόγο αυτό τοποθετήθηκε μια πινακίδα προκειμένου οι οδηγοί να μην στρίβουν αριστερά, διασχίζοντας κάθετα στην εθνική οδό, ώστε να πάνε στην δίοδο !!!


Και το αποκορύφωμα είναι πως σε εκείνο το σημείο – πάνω στην «εθνική οδό» τοποθετήθηκε και ο μεταλλικός κάδος απορριμμάτων. (Μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε λίγο πιο μέσα).

Και ενώ αυτή η κατάσταση υπάρχει εδώ και χρόνια. Και παρά τα συχνά τροχαία που συμβαίνουν οι «αρμόδιοι» τι κάνουν ; 

Λοιπόν τι λέτε; Πρόκειται για «έγκλημα» εξ αμελείας η εκ προμελέτης;Πάντως ο 18χρονος Φίλιππος – παρά το σύντομο της παραμονής του σε αυτό τον κόσμο – άφησε πίσω του δημιουργία.

Οι υπεύθυνοι για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης τι θα αφήσουν ; 

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]