\”Λουκέτο\” για δύο μέρες σε άλλα επτά κέντρα διασκέδασης, καφέ–μπαρ, εστιατόρια και beach bar που δεν είχαν εκδώσει μεγάλο αριθμό αποδείξεωνέβαλε το ΣΔΟΕ.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που έκλεισαν είναι και ένα νυκτερινό κέντρο στο Αίγιο, στο οποίο τραγουδούσε ο γνωστός καλλιτέχνης Γιώργος Τσαλίκης.

Tην περασμένη Παρασκευή, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο κατά τη διάρκεια συναυλίας του Γιώργου Τσαλίκη σε club στην περιοχή Παραλία Αλυκής στο Αίγιο.

Όπως μετέδωσε το Mega, το ΣΔΟΕ έβαλε λουκέτο στο μαγαζί καθώς διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, κυρίως με τις αποδείξεις.

Το star.gr επικοινώνησε με συνεργάτες του Γ. Τσαλίκη, οι οποίοι και δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τον έλεγχο. Όπως είπαν, ο τραγουδιστής πραγματοποίησε κανονικά τη συναυλία του, όπως και είχε συμφωνήσει, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Τόνισαν μάλιστα ότι ο κάθε τραγουδιστής δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει αν κάποιος επιχειρηματίας είναι σωστός επαγγελματίας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κ. Τσαλίκης τήρησε στο ακέραιο τη συμφωνία που είχε κάνει και ότι ο ίδιος ήταν καθ\’ όλα νόμιμος.

Όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ, κατά το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου σφραγίστηκαν επτά επιχειρήσεις. Πρόκειται για κέντρα διασκέδασης, καφέ- μπαρ, εστιατόρια και beach bar.

Οι σφραγισθείσες επιχειρήσεις βρίσκονται: Μία στο Μεγανήσι, μία στη Μυτιλήνη, μία στη Βέροια, δύο στη Θεσσαλονίκη, μία στην Κέρκυρα και μία στο Αίγιο, σε νυκτερινό κέντρο όπου τραγουδούσε γνωστός καλλιτέχνης.

Έρευνα διεξάγεται, σε συνεργασία με την Α΄ΔΟΥ Πατρών, για την καταστρατήγηση των όρων διεξαγωγής εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου σε χωριό της Αχαΐας, όπου σε εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου καταναλώθηκαν μεγάλες ποσότητες σαμπάνιας χωρίς φορολογικά στοιχεία, ενώ σε άλλο περιστατικό, σε γνωστό ξενοδοχείο της Λευκάδας, διαπιστώθηκε ότι για δύο εκδηλώσεις δεν υπήρξαν συμφωνητικά και έκδοση αποδείξεων για 585 άτομα.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook