Η ΟΜ Κρουσώνα του ΣΥΡΙΖΑ, διοργάνωσε την Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7.00 μ.μ. στον Κρουσώνα εκδήλωση, με θέμα τη δημόσια υγεία και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ανδρέας Ξανθός, ιατρός, βουλευτής Ρεθύμνου και υπεύθυνος τομέα υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

\”Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς που αφαιρούν καθημερινά την αξιοπρέπεια από τους ανθρώπους; \”Αντί να μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα, να ασχοληθούν με τις πρωτογενείς ανάγκες των ανθρώπων\”!

Αντί να εξομοιώνουν τις στρεβλές στατιστικές τους με την πραγματικότητα, ας μας δείξουν την πραγματική κοινωνική στατιστική καταρράκωσης των ανθρώπων, και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής τους! Ας μας πουν για τη θνησιμότητα, για τη μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής, για την αύξηση των ψυχοσωματικών ασθενειών, που έχει επιφέρει η δική τους κρίση!

Η πραγματική εξυγίανση κράτους και κοινωνίας, μπορεί να επιβληθεί μόνο από το λαό και την οργανωμένη του αντίσταση!

Η δημόσια υγεία, -η οποία όπως είχε διαμορφωθεί και «οργανωθεί» μέχρι τώρα, πρόσφερε βασικές υπηρεσίες περίθαλψης, αλλά παράλληλα, μέσα στους κόλπους της, άκμασε η διαπλοκή, η αδιαφάνεια, η σπατάλη δημόσιου χρήματος και η κομματοκρατία,- δεν πρέπει να κατεδαφιστεί! Πρέπει να αναμορφωθεί με βάση τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και όχι τις ανάγκες των δανειστών και των πρόθυμων βαστάζων τους!

Οι πόροι θα βρεθούν από τον ορθολογικό τρόπο οργάνωσης, από το σπάσιμο των καρτέλ του οργανωμένου πλιάτσικου και από την κατεύθυνση της οικονομίας για ικανοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών!

Απαραίτητη προϋπόθεση, η κατάργηση των μνημονίων, αλλά και η αλλαγή τρόπου σκέψης της πολιτικής και της κοινωνίας, στην κατεύθυνση της προστασίας και της ανάδειξης των δημόσιων δομών υγείας, σε πρότυπα εργατικότητας, ποιότητας και χρηστής διαχείρισης!

Αυτό ήταν το απαύγασμα της συζήτησης που είχε ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου και υπεύθυνος υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χθες Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου, με κατοίκους του Κρουσώνα Ηρακλείου, σε μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, τόσο από άποψη συμμετοχής, όσο και από πλευράς ενεργής παρέμβασης και αυθεντικού ειλικρινούς διαλόγου, χωρίς χάιδεμα αυτιών εκατέρωθεν!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook