Συναγερμός σήμανε στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Αερολιμένα εντόπισαν κατά την διάρκεια του ελέγχου χειραποσκευών ένα πιστόλι στη βαλίτσα ενός 64χρονου Ρώσου ταξιδιώτη που επρόκειτο να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για να αναχωρήσει από το νησί.

Ο αλλοδαπός δικαιολογήθηκε ότι είχε αγοράσει το παλιό και μη λειτουργικό πιστόλι μάρκας LUGER έτους κατασκευής 1905 ως κειμήλιο από μια επιχείρηση εμπορίας παλαιών αντικειμένων στην πόλη της Κέρκυρας. Όμως, ούτε άδεια για την κατοχή του διέθετε, ούτε είχε δηλώσει ότι το μετέφερε με αποτέλεσμα να συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε αμέσως η Ασφάλεια, άνδρες της οποίας πήγαν στην επιχείρηση από την οποία είχε αγοράσει το όπλο ο Ρώσος και συνέλαβαν την 45χρονη ιδιοκτήτρια. Στο κατάστημά της κατασχέθηκαν και 38 νομίσματα του 19ου και 20ου αιώνα, των οποίων η νόμιμη κατοχή εξετάζεται. Πωλήτρια και αγοραστής οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας κατηγορούμενοι η πρώτη για παράνομη εμπορία και ο δεύτερος για κατοχή όπλου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook