Μία ακόμα διάκριση ήρθε στη Φλώρινα για την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων, με τον Μάρκο Δρανδάκη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, στο διεθνές κύπελλο \”Λυγκηστίς\”.
Η σχετική ενημέρωση για το καμπ στις Πρέσπες και τους διεθνείς αγώνες \”Λυγκιστίς\” από την Α.Λ.Ξ. Χανίων:
50 αθλητές και αθλήτριες, προπονητές και συνοδοί, από Ελλάδα – Κύπρο – Γεωργία – Βουλγαρία – Ιρλανδία είχαν την τύχη να νοιώσουν την μαγεία των Πρεσπών για 10 ημέρες (30 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου). Είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν σκληρά (3 φορές την μέρα), να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, να κάνουν νέους φίλους, να ονειρευτούν νέες καταστάσεις… Κατάφεραν όλοι, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των προπονήσεων και των αγώνων, να πετύχουν ψηλούς και δύσκολους στόχους…
Όλα αυτά κατά την διάρκεια του Κάμπ των Πρεσπών, το οποίο έκλεισε τις Πύλες του και ανανέωσε το ραντεβού για την 8η Διοργάνωση το καλοκαίρι του 2014, το οποίο οι υπεύθυνοι οργανωτές προγραμματίζουν σε 2 περιόδους, μια για παιδιά έως 13 ετών και μία για αθλητές από 14 και πάνω.
Πάντα το καμπ τελειώνει με τους διεθνείς αγώνες «Λύγκηστις» που αφορούν αθλητές μέχρι είκοσι ετών και στους οποίους συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι ξιφομάχοι που έλαβαν μέρος στο καμπ.
Η Πρέσπα και το «ΠΑΤΟΥΛΙΔΕΙΟ», το οποίο ειδικά για τον σκοπό αυτό είχε μετατραπεί σε υπερσύγχρονο κέντρο ξιφασκίας, για ακόμα μια χρονιά είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν το Διεθνές Κύπελλο Ξιφασκίας -20 «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2013».
Από τις 9 το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου και για 12 σχεδόν ώρες, το ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο πλημμύρισε από κόσμο, αθλητές και θεατές και πραγματικά παίχτηκε θεαματικό σπαθί.
Συνολικά 165 αθλητές και αθλήτριες πήραν μέρος στους αγώνες, αριθμός ρεκόρ για την Ιστορία του θεσμού. Για 1η χρονιά φέτος στο περιθώριο των αγώνων οργανώθηκε και ένα μίνι κύπελλο παμπαίδων – πανκορασίδων (-13 χρονών) με την συμμετοχή 60 παιδιών.
Για την Ιστορία νικητές ανά κατηγορία ήταν:
Ξίφος Ασκήσεως Αγοριών: 1ος Μπορουλίδης Γιώργος (Μ. Αλεξ. Κορδελιού, 2ος Στάντσιος Βας. (Αθηναϊκός Ο.Ο.), 3οι Δούδος Δημήτριος (Ο.Ξι.Φλώρινας)  και Μαυρίδης Δαν. (Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω) με συνολικά 36 συμμετοχές.
Ξίφος Ασκήσεως Κοριτσιών: 1η Κοντοχριστοπούλου Κατερίνα   2η Στεφάνη Κων/να Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω), 3ες Παναγιωτοπούλου Σταμ. (Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω) και Χαλδαίου Μαρία (Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω) και 30 συμμετοχές. 
Ξίφος Μονομαχίας Αγοριών: 1ος Τσώκας Νικόλας (Ο.Ξ.ι.Φ.) (3η συνεχόμενη χρονιά Κυπελλούχος, 2ος Χατζόπουλος Δημ. (Οδυσσέας Χαλ.) και 3οι Δρανδάκης Μάρκος (Α.Λ.Ξ.Χανίων) και Jarashneli Giorgi (Γεωργία) με  56 συμμετοχές.
Ξίφος Μονομαχίας Κοριτσιών: 1η Σταυρίδου Άννα (Ο.Ξι.Φ.)(2η συν. Χρονιά Κυπελλούχος) 2η Tsomaia Keteyan (Γεωργία) και 3ες  Αθανασίου Γεωργία (Ο.Ξι.Φ.) και Βασιλείου Στέλλα (Κύπρος) και 43 συμμετοχές.
Με το καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς  για τους Χανιώτες ξιφομάχους. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου,  ο νεαρός (μόλις 16 ετών) Μάρκος Δρανδάκης κατέκτησε τη Τρίτη θέση και το Χάλκινο μετάλλιο στο ξίφος Μονομαχίας Νέων U-20  στο διεθνές κύπελλο Λυγκηστίς που έγινε  στη Φλώρινα. Η επιτυχία αυτή του Χανιώτη ξιφομάχου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν υπολογίσει κανείς ότι φέτος υπήρχαν 54 συμμετοχές από 6 χώρες και το επίπεδο των αγώνων ήταν πάρα πολύ υψηλό. Στην ίδια διοργάνωση ο επίσης Χανιώτης ξιφομάχος Στιούκης Ιωάννης κατέλαβε την 7η θέση  αφού έμεινε εκτός μεταλλίων στα προημιτελικά από το νικητή της διοργάνωσης Τσώκα Νικο του Ο.ΞΙ.Φλώρινας.Ο Ματθαίος Στιούκης έμεινε μακριά από το καλό του εαυτό και κατετάγη 24ος ενώ ο Γιώργος Βιδαλάκης κατέλαβε την  35η     θέση. Στα κορίτσια η νεοφώτιστη Χανιώτισσα ξιφομάχος Δήμητρα Στράτου κατέλαβε την  24η    θέση αποκομίζοντας ταυτόχρονα πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.
Η νέα αυτή επιτυχία για αθλητή της  Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο, έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχιών της Χανιώτικης Λέσχης σε εθνικό επίπεδο σε όλες τις αναπτυξιακές κατηγορίες.
Εν τάχει θυμίζουμε : στη κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων  πανελλήνια μετάλλια με τις Μαρκαντωνάκη και Μπομπολάκη στο ατομικό και την ομάδα του ξίφους ασκήσεως Παγκορασίδων στο ομαδικό.
Στη κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων  πανελλήνια μετάλλια με το Ματθαίο Στιούκη στο ατομικό και  την ομάδα του Ξίφους Μονομαχίας Εφήβων και Ξίφους Ασκήσεως Νεανίδων στο ομαδικό καθώς και Κύπελλο στο Ξίφοες Μονομαχίας Εφήβων από το Χαράλαμπο Ανδρεάκη..
Στη κατηγορία Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών χάλκινο πανελλήνιο μετάλλιο με τη Βασιλική Δρακουλάκη στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Γυναικών.
Φαίνεται λοιπόν πώς το μέλλον ανήκει στους νεαρούς Χανιώτες ξιφομάχους που δουλεύουν πολύ σκληρά, αλλά και  στην Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων.
Οι προπονήσεις για τη νέα χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει και όποιος θέλει να γνωρίσει το συναρπαστικό άθλημα της ξιφασκίας μπορεί να επισκεφτεί την αίθουσα Ξιφασκίας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο  της Παλαιάς Ηλεκτρικής στην οδό Γογονή καθημερινά από 17:00 – 20:00  ή να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6984622321
Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους τους ξιφομάχους και θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και νέες επιτυχίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook