Ξεκίνησε σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου στην περιοχή του Γιόφυρου το έργο καθαρισμού-ενόψει του Χειμώνα- για την απομάκρυνση των καλαμιών, χωμάτινων όγκων, και συσσωρευμένων σκουπιδιών που εμποδίζουν την φυσική ροή του ποταμού στην θάλασσα.

Στην περιοχή βρίσκονται από σήμερα εργολαβικά μηχανήματα (μπουλντόζες και φορτηγά) που καθαρίζουν, ενώ το σημείο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, και η πολιτική μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη.

«Είχαμε υποσχεθεί και το τηρούμε ότι θα γίνουν εργασίες καθαρισμού στην περιοχή του Γιόφυρου για να μην έχουμε κινδύνους από πλημμύρες τον επερχόμενο Χειμώνα. Παρά την εμπλοκή που υπήρξε με την εργολαβία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εμείς πραγματοποιούμε όλες τις εργασίες που απαιτούνται, και έτσι μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε πλυμμυρικά φαινόμενα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι εργασίες καθαρισμού στο Γιόφυρο θα προχωρήσουν γρήγορα, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικών έργων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook