Πανελλαδική συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησε η ΟΛΜΕ, με αφορμή το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, το οποίο ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή, αλλά και ενάντια στις διαθεσιμότητες καθηγητών. 
Οι καθηγητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, οπότε αρχίζουν και οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με την ΟΛΜΕ να καλεί σε συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ανάφερε: «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα» και σημείωσε ότι «στις 16 του μηνός ξεκινάμε δυναμικά. Θα είναι Μεγάλη Δευτέρα για την εκπαίδευση, είμαστε αποφασισμένοι».
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ακόμη ότι: «Θα κάνουμε παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις συλλαλητήρια και εκδηλώσεις στα σχολεία. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός στον χώρο της εκπαίδευσης. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός των Ομοσπονδιών γενικότερα. Μεγάλοι αγώνες έρχονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» κατέληξε.
Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, όταν η πορεία τους κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Δύο συλλαλητήρια εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο στη Βουλή.
Με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Την ίδια ώρα, εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στο πλακόστρωτο της οδού Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια συγκρότησαν και αυτοί πορεία σε κεντρικούς δρόμους.
Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου άρχισε το απόγευμα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά σήμερα, αφού προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής, την οποία έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που μπήκε στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπάρχει μέριμνα ώστε να μεταφερθούν όλοι, είτε σε οργανισμούς δημόσιας υγείας, είτε σε ΙΕΚ.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε «τσουνάμι απολύσεων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση», την κάλεσε να ανακαλέσει το μέτρο της διαθεσιμότητας και στήριξε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.
Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί δήλωσε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, από το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομόνοιας.
Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ η στάση τους θα επανεξετάζεται μετά από κάθε πενθήμερη απεργία.
Συμπόρευση με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν οι δάσκαλοι, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τρίτη η ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ. Απεργία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Σε θέση μάχης είναι και οι πανεπιστημιακοί, ενάντια στη κινητικότητα. Οι εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναβάλλονται τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, αφού το Πανεπιστήμιο έβαλε λουκέτο. 
Από την Τετάρτη μέχρι τις 20 του μήνα, απεργούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι, σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στις εγγραφές των νέων φοιτητών. Ήδη το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε αδυναμία εγγραφών.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook