Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταθέτω μήνυση και αγωγή εναντίον της Εφημερίδας «Δημοκρατία» και του Εκδότη κ. Ιωάννη Φιλιππάκη. Φυσικά και τα γεγονότα που αναφέρει σήμερα ουδέποτε συνέβησαν.

Η εφημερίδα, εδώ και μήνες, επιδίδεται σε μια συστηματικότατη προσπάθεια προσβολής της προσωπικότητάς μου, κατά... πάγιο κανόνα, στηριζόμενη σε ψευδή και κατασκευασμένα γεγονότα. Η προβολή στην πρώτη σελίδα, καταδεικνύει το εύρος της προσπάθειας διαπόμπευσης μου.

Δεν γνωρίζω τα ακριβή κίνητρα αυτής της συστηματικής προσπάθειας. Σημειώνω παράλληλα ότι στις 18 Μαΐου 2013 επέδωσα εξώδικες προσκλήσεις διαμαρτυρίας προς τον κ. Ιωάννη Φιλιππάκη και την εφημερίδα «Δημοκρατία» όταν δεχόμουν αφόρητες πιέσεις, δια του τύπου, να υπογράψω επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων Ευρώ προς επιχείρηση, παρά την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου. Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.»

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για μια πραγματικά σημαντική είδηση καθώς ένας υφυπουργός της κυβέρνησης Σαμαράς καταγγέλλει πιέσεις από μια ακραιφνώς φιλοσαμαρική εφημερίδα στην οποίο αρθρογραφούν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα στο Νότη Μηταράκη είχε επιτεθεί με έναν εντυπωσιακά άκομψο τρόπο και ο Αλέξης Παπαχελάς (εδώ) ενώ αρκετά παλαιότερα είχε βρεθεί και στο στόχαστρο του Γιάννη Παπαγιάννη (εδώ). Πραγματικά περίεργα όλα αυτά.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια κι αν ο υφυπουργός θα αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία. Σε μια κανονική χώρα, η καταγγελία εκβιασμού ενός κυβερνητικού αξιωματούχου από μια εφημερίδα, θα είχε προκαλέσει σάλο...

parapolitiki.com