Στο Σχολικό Συγκρότημα Μαλίων (Γυμνάσιο – Λύκειο) και στο Σχολικό Συγκρότημα (Γυμνάσιο-Λύκειο) Μοχού παρέστη ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, για τον Αγιασμό της έναρξης της Σχολικής Χρονιάς 2013 - 2014, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνο για θέματα Παιδείας, κ. Νίκο Σταυρουλάκη.

Στον Αγιασμό και στα δύο σχολικά συγκροτήματα χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος. Παρόντες στον Αγιασμό στο Μοχό ήταν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης και ο κ. Μανόλης Ανυφαντάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Χερσονήσου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τη σχολική κοινότητα ο κ. Δήμαρχος ανέφερε:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει χώρο προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη διασφάλιση ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα στηρίζει τις προσπάθειες σας και θα συμβάλει στην επίτευξη των επιδιώξεών σας.

Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου σας εύχεται μια εποικοδομητική σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.»