Οι χρεώσεις για κλήσεις σε κινητά στην ΕΕ δεν θα ξεπερνούν τα 0,19 ευρώ -χωρίς ΦΠΑ- ανά λεπτό, ενώ το κόστος των διασυνοριακών κλήσεων στην Ευρώπη θα έχει ως ανώτατο όριο την τιμή των υπεραστικών κλήσεων
Το σχέδιο για την κατάργηση του roaming ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία θέλει να βάλει «φρένο» σε όλες τις εισερχόμενες χρεώσεις στα ταξίδια εντός της ΕΕ από την 1η Ιουλίου 2014.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δέσμη νομοθετικών μέτρων «συνδεδεμένη ήπειρος», την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με την ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2013, όταν εγκριθεί, θα μειώσει το κόστος για τους καταναλωτές, θα περιορίσει τη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις και θα δημιουργήσει μια σειρά νέων δικαιωμάτων τόσο για τους χρήστες όσο και για τους παρόχους υπηρεσιών, ώστε η Ευρώπη να ξαναγίνει πρωτοπόρος στην παγκόσμια ψηφιακή τεχνολογία.

Οι χρεώσεις για κλήσεις σε κινητά στην ΕΕ δεν θα ξεπερνούν τα 0,19 ευρώ -χωρίς ΦΠΑ- ανά λεπτό, ενώ το κόστος των διασυνοριακών κλήσεων στην Ευρώπη θα έχει ως ανώτατο όριο την τιμή των υπεραστικών κλήσεων. Επίσης, προωθείται η κατάργηση των περιορισμών στη χρήση του Ίντερνετ, ανεξάρτητα από το κόστος και την ταχύτητα σύνδεσης που προβλέπονται από το συμβόλαιο του πελάτη.

Πάντως, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο για το Ψηφιακό Θεματολόγιο κυρία Νέιλι Κρους, το εν λόγω σχέδιο θα έχει νικητές και χαμένους αλλά οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν την δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο βασικών εναλλακτικών προτάσεων στα πακέτα συμβολαίων που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες θα μπορούν να προσφέρουν πακέτα συνδρομής που θα εφαρμόζονται στο σύνολο της κοινοτικής επικράτειας με εγχώρια εξίσωση των τελών, με βάση τη χώρα «καταγωγής» της εταιρείας. Επίσης, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέγουν, χωρίς να αλλάζουν την κάρτα SIM στο κινητό τους τηλέφωνο, τον πάροχο με τις ευνοϊκότερες προσφορές για τις υπηρεσίες περιαγωγής.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook